Životinje će biti tretirane kao osećajna bića u novim zakonima Ujedinjenog Kraljevstva
Foto: Pixbay

Foto: Pixbay

 

50 dobrotvornih organizacija za životinje inspirisalo je vladu Velike Britanije da iskoristi priliku da redefiniše odnos sa životinjama. Neviđena koalicija formirana da izvrši konkretne promene zakona koji se odnose na pitanja dobrobiti životinja u izveštaju pod nazivom „ Akcija za životinje “.

Izveštaj će informisati o promenama politike i pružiti resurse javnim vlastima kako bi se zakoni koji se tiču trgovine, lečenja i zaštite životinja mogli sprovoditi i održavati.

Vlada će sada morati da smatra sve životinje živim bićima, a Komitet za zaštitu životinja (koji će činiti stručnjaci za životinje ) će imati ministra odgovornim za kršenje dobrobiti. Pitanje osećaja presudan je koncept koji podupire 40 preporuka izveštaja, koje pozivaju na bolji tretman domaćih životinja, kućnih ljubimaca i divljih životinja.

Promene će biti uvedene u zemlju nizom zakona koji utvrđuju zaštitu životinja u Velikoj Britaniji i inostranstvu, uključujući uglavnom zaustavljanje izvoza živih životinja i uvoz proizvoda iz lova kao trofeje.

Životinje će biti tretirane kao osećajna bića u novim zakonima Ujedinjenog Kraljevstva

Foto: Pixbay

 

Izveštaj takođe poziva na pravednije potrebe za prostorom za domaće životinje u malim kavezima i sprečavanje ljudi da poseduju primate kao kućne ljubimce, čije su posebne potrebe veće od većine domova u Velikoj Britaniji. 

"Pavidemija Kovid razotkrila je neraskidivu vezu između ljudi, planete, životinja, hrane i zdravlja".

"Svesni smo više nego ikad kako način na koji živimo utiče na klimatske promene. U društvu se budi sve više da su promene hitne i neophodne".

Promena zakona zahtevaće od vlade da lokalnim vlastima dozvoli resurse potrebne za sprovođenje promena. Kršenja, kao što su ilegalna prodaja štenaca i obavezno mikročipiranje kućnih ljubimaca, biće skupa, a u skladu s tim moraju se obezbediti dodatna sredstva.

"Prethodno zakonodavstvo, poput identifikacije konja 2009. godine, nije funkcionisalo jer lokalna vlast nije bila obavezna da ih sprovodi niti su im bila na raspolaganju sredstva za izvršenje", rekao je Kris Burges, izvršni direktor Blue Kross u saopštenju. Uticaj na promene je težak i želimo da svi novi i postojeći zakoni funkcionišu. "

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading