televizor
Foto: Promo/Schutterstock
Pesma za Evroviziju 2024, finale

Promo RTS

 

 

21.00 RTS1

Pesma za Evroviziju 2024, finale

„Pesma za Evroviziju“ ulazi u veliko finale.
Nakon dve polufinalne večeri, saznaćemo ko će biti srpski predstavnik na "Pesmi Evrovizije", koja se ove godine održava u Malmeu. Direktan prenos finalne večeri gledamo u subotu, od 21 čas na RTS 1, RTS Svet, RTS Planeti i Jutjub kanalu RTS.

Selekciona komisija RTS-a je za ovogodišnji festival odabrala ukupno 28 kompozicija, od kojih 16 - izabranih tokom dve polufinalne večeri, učestvuje u finalnom izboru. Najbolja pesma prema glasovima publike i stručnog žirija, predstavljaće Srbiju na "Pesmi Evrovizije".

Posle žrebanja, konačan raspored nastupa u finalu PZE 2024 izgleda ovako:

1. Iva Lorens – Dom
2. Džordži – Luna park
3. Breskvica – Gnezdo orlovo
4. Teya Dora – Ramonda
5. Hristina – Bedem
6. Marko Mandić – Dno
7. M.ira – Percepcija
8. Nemanja Radošević – Jutra bez tebe
9. Milan Bujaković – Moje, tvoje
10. „Keni nije mrtav“ – Dijamanti
11. Zorja – Lik u ogledalu
12. Zejna – Najbolja
13. Konstrakta – Novo, bolje
14. Bojana & David – NO, NO, NO
15. Lena Kovačević – Zovi me Lena
16. Dušan Kurtić – Za tebe živim

I tokom finalne večeri domaćini na glavnoj bini biće glumac Slaven Došlo i Dragana Kosjerina, a u takozvanom grin rumu sa takmičarima će se družiti Kristina Radenković i Stefan Popović.

Sav prihod RTS-a od SMS glasanja odlazi u humanitarne svrhe.

Finalno veče Festivala moći će da prate gledaoci širom sveta putem lajvstrima na zvaničnom evrovizijskom „Jutjub" kanalu "Eurovision Song Contest". 

 

00:30 - Tajna operacija

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

00:30 - Tajna operacija

Više od jedne decenije svet je bio zaokupljen lovom na Osamu Bin Ladena. Dva američka predsednika, njihova administracija i ostale svetske vođe neumorno su radili na tome da uhvate vođu terorističke mreže Alkaida. Ali na kraju, mali tim operativaca CIA pronašao ga je i uništio. Svaki aspekt njihove misije čuvan je u tajnosti do sada, kada Ketrin Bigalov u kontroverznom filmu „00:30 - Tajna operacija“ prikazuje ratno ludilo Bliskog Istoka te detaljno opisuje tim i operacije koje su dovele do pronalaska i smaknuća Osame bin Ladena. Uloge: Džesika Čestejn, Džoel Edžerton, Mark Strong.

Trag divljači

Promo RTS

 

 

20.05 RTS2

Trag divljači

Radnja u seriji „Trag divljači“ smeštena je u Jugoslaviju, 1979. godine. Jugoslav je ambiciozni reporter u državi koja strogo kontroliše medije. Blagoje je pukovnik UDBE pred penzijom, skrhan zdravstvenim problemima. Putevi im se ukrštaju kada obojica odlaze da istraže slučaj svirepog ubistva u istočnoj Srbiji. U živopisnom ambijentu, Jugoslav upoznaje Blagojevu decu, sina Aljošu, disidenta-pustinjaka, i ćerku Sonju, udovicu žrtve zločina i lokalnu fatalnu ženu. Jugoslav ulazi u vezu sa Sonjom, što mu remeti moć rasuđivanja. Zadirući dublje u istragu, otkriva čitavu riznicu mračnih tajni, te intimnih i političkih izdaja u koje je umešana Blagojeva porodica. Tragajući za izazovnom pričom, Jugoslav otkriva mnoštvo detalja vezanih za tamnu prošlost. Uloge: Predrag Manojlović, Radivoje Bukvić, Nada Šargin, Miloš Timotijević, Dragan Bjelogrlić, Milena Pavlović, Jovo Maksić, Petar Zekavica…

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading