ŠVERCOVALI DVE TONE KOKAINA U KAFI Sumnja se da Srbi stoje iza svega
MUP

Peruanska policija zaplenila je više od dve tone kokaina izuzetno visoke čistoće, vrednog 90 miliona dolara, koji je trebalo da iz luke Kalau, skriven u kafi, krene za Belgiju, a kako prenosi portal TV Amerika, sumnja se da iza pošiljke stoji srpska mafija.

U saopštenju peruanske policije navodi se da je droga zaplenjena u utorak rano ujutru, ali da niko nije uhapšen u ovoj akciji.

Visok kvalitet

- Droga se nalazila u izvoznom kontejneru među puno organske kafe, spakovana u 71 paket pravougaonog i kockastog oblika s nekoliko različitih natpisa - Peru, 07, kruna, templarski krst, smajli - saopštila je policija. Osim što su otkrili kome pripadaju, logoi su pokazali i čistoću droge. - Njihova uloga nije da identifikuju samo organizaciju već i da pokažu koliko je kvalitetna droga koja stiže iz Vraema - navode zvaničnici.

Kako su saopštili iz peruanske policije i tužilaštva, traga se za organizatorom šverca. Operativci su već imali informacije o spornom kontejneru, a kad je otvoren jedan džak kafe, unutra je pronađena kesa s belim prahom, navodi tužilaštvo. 

Balkanska mafija

Kako piše Kurir, srpske narko-bande godinama su prisutne u Peruu i tesno sarađuju s lokalnim organizacijama.

- Prema izveštaju službi bezbednosti, balkanska mafija, sastavljena od srpskih, hrvatskih, bosanskih i crnogorskih kriminalaca, sve više je uključena u trgovinu kokainom. Pojedini mafijaši drogu nabavljaju direktno iz proizvodnog područja regije Anda. Oni su ti koji sada kontrolišu transport narkotika od Južne Amerike do Evrope - podseća listi.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading