bombaši
Foto: Printscreen

 

Policija je u četvrtak kod Ljiga uhapsila D. K. i V. T. R.  da bi im u petak odredila zadržavanje zbog sumnje da su bacili bombe na dve kuće na Zvezdari u vlasništvu porodice pokojnog Dragoslava Kosmajca.

Za D. K. pritvor je određen da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, rečeno je za Tanjug u tom sudu.

Istom odlukom sud je V. T. R. odredio meru zabrane napuštanja mesta boravišta, odnosno Ljiga, bez odobrenja suda.

Njoj je naloženo da se javlja svakog 15. u mesecu u nadležnu Policijsku upravu, a oduzet joj je i pasoš.

V. T. R. je majka četvoro maloletne dece koju je dovela u Srbiji da žive sa D. K. u okolini Ljiga. Ona je u Australiji bila policajka.

Osumnjičeni su pre dva dana na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirali izvršenje krivičnih dela za koja se terete, s tim što D. K. nije želeo da iznosi odbranu, dok je V. T. K. odbranu iznela.

bombaši

 

 

 

Na saslušanju se branila da joj Dušan K. nikada nije spomenuo Kosmajca, te da nikad nije videla voki-toki, spiskove… Kuće na koje su, kako se sumnja, bacili bombe, pripadaju deci pokojnog kontroverznog biznismena Dragoslava Kosmajca.

Njima se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavljaju priprema teškog ubistva, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana i izazivanje opšte opasnosti.

Sumnja se da su D. K. i V. T. R. dogovarali, planirali i organizovali izvršenje krivičnog dela teško ubistvo oštećenih L. K. i M. L, pa su neovlašćeno pribavili tri ručne bombe.

D. K. je 7. novembra u dvorište porodične kuće L. K. aktivirao i bacio ručnu bombu koja nije ekspodirala, da bi sutradan u dvorište porodične kuće prvog komšije L. K, oštećenog S. N. bacio drugu ručnu bombu koja je eksplodirala.

Time je, kako se navodi izazvao opasnost za život i telo ljudi i imovinu većeg obima, budući d se S. N. u to vreme nalazio i kući.

Zatim je D. K., kako se sumnja, 15. novembra u dvorište porodične kuće M. K. aktivirao i bacio treću ručnu bombu, koja nije ekspolodirala.

V. T. R. se tereti da je sa umišljajem pomagala D. K. u izvršenju krivičnih dela tako što je ga je čekala, čuvala stražu i obezbeđivala vozilo.

Policijski službenici su u vozilu D. K. marke "mercedes" pronašli svesku u koju je zapisivao podatke o porodici oštećenih, njihovim vozilima, nekretninama, obezbeđenju koje imaju, kao i dva sredstva za komunikaciju koja su koristili prilikom izvršenja krivičnih dela.

D. K. do sada nije osuđivan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading