UČITELJU JAHANJA PRODUŽEN PRITVOR Kaskader je osumnjičen da je silovao polaznice škole
Foto: Enis Sadiku

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor instruktoru u konjičkom klubu u Barajevu Milošu Ð. (68), koji se sumnjiči da je od 2010. do 2021. godine, izvršio niz krivičnih dela silovanja i polnog uznemiravanja nad polaznicama te škole.

Osumnjičenom je pritvor produžen za još 30 dana odnosno do 10. decembra, potvrdila je za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Matić.

Protiv Miloša Ð. Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi iztragu zbog sumnje da je izvršio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i četiri krivična dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Miloš Ð. je uhapšen 12. septembra, nakon čega je saslušan i određen mu je pritvor.

Osumnjičeni se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka.

On je, kako se sumnja, sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba.

Sumnja se da je Miloš Ð. u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 godina.

Osumnjičenog Miloša Ð. oštećene su prijavile policiji i tužilaštvu iskazujući time puno poverenje u institucije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading