BELIVUK SE BUNIO ZBOG SKAJ TELEFONA, ADVOKATICA MU DOBACIVALA Na red došla i jedina žena sa optužnice, samo je ovo rekla
Foto: Alo ilustracija M.J.

Optuženi redom nastavljaju iznošenje svojih odbrana.

Za govornicom optuženi Boris Karapandžić

Posle nje, da iznese odbranu pozvan je optuženi Boris Karapandžić, inače poznat kao bivši dečko Ivane Buhe, nekadašnje supruge svedoka saradnika Ljubiše Buhe.

- Ja jesam navijač, ali to nije krivično delo. Majka mi je radila kao kuvarica na stadionu, otac je bio tamo trener, ceo život sam bio tamo. Od 2011. godine sam počeo da idem na utakmice aktivno. Što se stadiona tiče, tužilaštvo kaže da je to neka baza, bunker, pa nije to 1999. godina da smo u bunkeru. Ja ću da vam kažem da to nije bunker u koji niko nije mogao da uđe. Tu dolaze atletičar, bokseri, rvači, majke koje dovode decu na trening, dolazili su čak i strani turisti. Pa tu svaki dan prođe od 50 do 300 ljudi. U tom kafiću, ja ga pamtim iz detinjstva, susretao sam se s fudbalerima. Kako neko može da kaže da je to baza ili bunker - pričao je optuženi Karapandža, udarajući rukama o sudsku govornicu.

Suđenje Veljku Belivuku - Alo.rs

Odbranu iznosi jedina žena u klanu

Za govornicom je ženu koja je optužena da je bila pripadnik zloglasnog klana, Slađana Sekulić.

- Biću kratka, nisam počinila ni jedno krivično delo, naročito ne ovo što mi se stavlja. Ja nisam član ni jedne kriminalne grupe, nikakve grupe niti navijačke grupe. Nisam mogla da počinim ovo krivično delo. Piše da sam se sa nekim udruživala, ja sa opojnim drogama u životu nisam imala kontakt. Svoju kuću u Tršiću nisam nikome ustupala, pa ni radi držanja vatrenog oružja radi pripremala krivičnih dela. Nije istina. Niti sam nekome dojavljivala bilo šta oko baze u Humskoj, ne znam ni šta je ta baza. To je to, na pitanja neću odgovarati - bila je kratka Slađana Sekulić.

Belivuk za govornicom

Za reč se ponovo javio Veljko Belivuk i izašao za govornicu.

- Ja se izvinjavam što pravim pompu. Zamoliću Vas da zaštitite naša prava. Osobe kažu, neće se izjašnjavati o Skaj aplikaciji, a tužilac ga pita. Sad je probao sa Filipom Ivanovskim drugačije. To što su oni tužioci ne znači da mogu da rade šta hoće, zamoliću i Vas i advokate da nas zaštite - rekao je Belivuk, na šta je ponovo reagovala advokatica Miljana Perendija koja mu je dobacila "Veljko, ne sekiraj se".

Sudija je potom za govornicu pozvala jedinu ženu koja je optužena da je bila pripadnik zloglasnog klana, Slađana Sekulić.

"Nasilno je otvorio vrata, autobus se nije zaustavio" - Alo.rs

Ivanovski negirao optužbe

Sledeći je u sudnicu uveden optuženi Filip Ivanovski, koji je rekao da osporava da je bio član kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i da je učestvovao u otmici.

Ivanovski je naveo da nikada nije razmeravao drogu, kao i da nikada nije pratio pripadnike suprarničke kriminalne grupe, a potom otimao i mučio ljude da bi im dali informacije, kako se navodi u optužnici.

- Meni su Veljko i Marko drugovi, ja nemam nikakvog organizatora, imam porodicu, ja sam iz Pančeva. Ja nisam Supermen, da idem iz Pančeva, pakujem drogu, pa se vraćam - rekao je Ivanovski, tvrdeći da nije učestvovao ni u otmici I. S.

- Veliki sam navijač Partizana i član sam navijačke grupe "Iz principa", nisam član kriminalne grupe, radim pošten posao u javnom preduzeću u Pančevu - dodao je optuženi i izjavio da mu "neko smešta" i da ga je u to siguran pošto mu je u decembru prošle godine uhapšena supruga zbog pranja novca.

- Kada su uhapsili moju, Veljkovu i Markovu suprugu, to je bio vid pritiska - branio se pred sudom Ivanovski, koji je rekao da je i on dobio dete tokom boravka u pritvoru.

Za govornicom optuženi Tadić

Za govornicu je izašao optuženi Milovan Tadić. Na početku izlaganja i on je počeo da priča o restoranu na stadionu FK Partizan, za koji tužilaštvo tvrdi da su ga koristili pripadnici kriminalne grupe.

Za jedno popodne stradalo troje tinejdžera - Alo.rs

- Restoran je u prizemlju, bez pregrada. Stepenice koje vode na gornji sprat, gde su kancelarije, kafić, su unutra. U tom restoranu, navijačkim prostorijama, prolazilo je dnevno između 150 i 300 ljudi, tu su dolazili i roditelji koji su dovodili decu na trening, košarkaši, fudbaleri, pripadnici policije, Interventne, Žandarmerije, tu je čak i jednom ili dva puta bila racija, nikada ništa nije nađeno. To nije mogao da bude nikakav bunker, ništa nije moglo da se dešava a da se ne vidi - rekao je Tadić a potom izjavio da nema nikakve veze sa krivičnim delima i da je žrtva tužilaštva i SBPOk-a.

On je najavio da će samo da se osvrne na delove optužnice, ali da neće da se brani, tvrdeći da tužilaštvo nije dalo dokaze protiv njega.

- Nije mi jasno na osnovu čega tužilaštvo tvrdi da ja imam veze sa drogom koja je pronađena na južnoj strani, kad tužilaštvo bude dalo jasne i direktne dokaze, ja ću da se branim. Tužilaštvo me tereti na osnovu izjava I.S. u kojima nema mog imena i prezimena. On pominje nekog Miksu, ali ko kaže da je taj Miksa bio tu, da sam to ja? - rekao je on i naveo da što se tiče njegovog otiska u BMW-u, da ga on ne osporava jer je to bio auto njegove supruge.

Potvrdio je i da većinu okrivljenih poznaje, ali da to nije krivično delo.

Tadić je pred sudom detaljno govorio o danu kada je uhapšen, da su mu policajci rekli da je "sve puklo i da je došlo njihovo vreme, da će dobiti 20 godina".

- Inspektor Božidar Stolić, dok smo stajali u tunelu i čekali da uđeno u tužilaštvo, rekao mi je da će me zgaziti kao vašku - rekao je Tadić.

Inspektor Stolić, podsetimo, osuđen je zbog sumnje da je poverljive informacije dostavljao klanu Veljka Belivuka.

- Ja sam uhapšen samo zato što sam nečiji drug - rekao je Tadić tvrdeći da su policija i tužilaštvo mislili da će on da progovori i oteža situaciju.

Optužio je inspektore, ponovo pominjući Stolića, da su mu rekli da su dobri sa sudijom Marinom Andrejić koja mu je sudila u drugom predmetu, tvrdeći da mu je jasno da je na nju vršen pritisak i da je potom brzo osuđen.

- Ja sam pre 14 meseci postao otac po prvi put, život moje porodice je otežan zbog mog boravka u pritvoru. Ne zanima me bekstvo neću nigde da bežim jer nisam kriv, molim Vas da mi ukinete pritvor - rekao je Tadić, ne želeći da odgovara na pitanja.

Glavni pretres je posle pauze nastavljen. Za reč se javio optuženi Marko Miljković.

- Ja samo da Vas podsetim na član 62 zato što nas prekidate, kada Vi mislite da treba. Mi iznosimo celinu naše odbrane, samo da Vas podsetim da poštujete član - obratio se Miljković sudiji, a potom vratio na mesto.

Belivuk ispituje Vučeljića

Priliku da Vučeljiću postavlja pitanja iskoristio je i optuženi Veljko Belivuk

Belivuk: Reci mi Sale ispod koje tribine se nalazi taj kako ga zove tužilaštvo, bunker?

Vučeljić: Ispod Istočne tribine

Belivuk: Šta je iznad?

Vučeljić: Kancelarije, Uprava kluba, Jugoslovensko sportsko društvo, kafić, postoji ulaz iz Uprave kluba sa zadnje strane, tu su stalno ulazili izlazi. Uđe se, imaju stepenice koje su sastavni deo restorana.

Belivuk: Koliko je ljudi dnevno prolazilo tim stepenicama po tvojoj proceni?

Vučeljić: Ne znam, mnogo ljudi, to je kafić. To su gore kancelarije, sala za konferencije, kafić koji je privatno vlasništvo.

Belivuk: Tu je znači prolazilo dosta civila i zaposlenih?

Vučeljić: Tako je.

Belivuk: Da li bi neko primetio da je neko tu tri dana tučen i silovan?

Vučelijć: Sigurno.

- Vučeljić pričao o mladiću za čije se silovanju na stadionu Partizana tereti kriminalni klan

Posle parkića i priče o porodici, počeo je da priča o fotografijama koje su mu prikazane u tužilaštvu. Naveo je da je na jednoj Petar Alkatraz, a na drugoj I. S., mladić za čije se silovanje na stadionu, u takozvanom bunkeru o kom je govorio, kriminalna grupa tereti.

Ubici Šabana Šaulića smanjena kazna - Alo.rs

- Par puta sam primetio I. S. uvek mi je gurao neke pare, recimo 50 dinara ako je karta 200 da uđe na stadion. Uvek mu je falilo, ja sam mu davao kartu. Sledeći put mi je nudio te zgužvane pare ja sam mu davao besplatno kartu. Bio je aktivan, išao je na skoro sve utakmice. Posle tih besplatnih karata, tražio je po 200 ili 300 dinara da kupi nešto da jede. Bilo mi ga je žao, video sam da stvarno kupuje hranu i pekari i da nema da jede. Počeo je da se druži sa decom tu, dolazila su deca, naročito u vreme korone, tako je počeo redovno da dolazi i kada nisu utakmice. Najčešće je igrao stoni tenis, žickao je pare jer ih nije imao, svi su mu pomagali, hranili su ga tu. Jednom sam ga video kako trenira, bilo mi je drago. Stalno je nosio istu garderobu, neki rančić je vukao sa sobom. Osećao se na znoj, rekao mi je da nema gde da se kupa, da nema drugu garderobu, da spava u olupinama automobila ispod Taša. Mislim da je čak jedno vreme tu radio, čistio lišće i išao u prodavnicu za 1.000 dinara - rekao je Vučeljić, negirajući da je učestvovao u otmici I. S.

- Taman posla, neko silovanje na stadionu Partizana da može da se desi! Još među navijačima? Nema šanse - rekao je Vučeljić i naveo da ni sa paketićima droge pronađenim na stadionu nema nikakve veze, da ne zna ni gde, ni koliko ni kod koga je pronađeno.

Aleksandar Vučeljić je naveo i da poruke dobijene putem skaja nisu njegove, da nije njegov telefon. Upravo zbog toga zamenik tužioca ga je pitao da li je koristio skaj telefon, ali je on rekao da na ta pitanja neće da odgovara i da skaj telefon nema nikakve veze sa njim.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading