OTKRIVENO KO JE PREKLANI SRBIN NA UKLETOM KOKAINSKOM BRODU Odmah obavešten konzulat
Printscreen

Muškarac je iz mesta u okolini Beograda, piše Blic.

O jezivoj smrti mornara iz Srbije obavešten je Generalni konzulat u Milanu. Kako saznajemo, njih je obavestila Lučka uprava iz Đenove čim je telo pronađeno.

Konzulat je, prema nezvaničnim informacijama kontaktirala i porodica poginulog. Njih je o smrti D. P. obavestila kompanija MSC.

- Otvorena je istraga i Konzulat će biti u kontaktu s apolicijom i porodicom oko preuzimanja tela - kažu iz Generalnog konzulata u Milanu.

Podsetimo, na brodu je prvo otkriven tovar droge i to nakon što su primetili da se u toku noći neko mota oko njega.

- Lučki radnik je uhapšen na delu kada je istovario kontejner sa 14 vreća čistog kokaina. Nakon hapšenja, policija je ušla na brod i zatekla zaklanog muškarca iz Srbije - pišu italijanski mediji.

Tamošnji istražitelji ispituju da li je smrt Srbina povezana sa tovarom kokaina, a ta dva slučaja se za sada vode odvojeno.

- Posada broda je rekla da je videla Srbina sa nožem da se šeta po plovilu, ali je čudno to što pored njegovog tela nije pronađen nož - kažu i dodaju: "Istražitelji su uhapsili dvojicu mušakaraca, koje su zatekli na brodu. Reč je o Kulmvu Kamalu i Fabiju Papeu. Tada je jedan od njih uhvaćen kako uzima torbe iz kontejnera koji je bio postavljen u prostor za video-nadzor. Vrednost zaplenjene droge na tržištu bi bila 30 miliona evra. Srpski moreplovac je bio zaklan, prerezano mu je grlo. Naložena je obdukcija Srbina, posle koje će se znati kako je zaklan."

Pometnju je unela najnovija informacija da je jedan od osumnjičenih rekao da se Srbin sam ubio tako što se isekao žiletom po vratu. Pojedini intalijanski mediji navode da je Srbin krvlju napisao poruku supruzi.

U toku je istraga celog slučaja.

- Istraga tužioca, koju koordinira zamenik tužioca Federiko Manoti, nastavlja se, a trenutno se radi i na potrazi za saučesnicima. Brod će ostati privezan u luci nekoliko dana, kako bi se omogućila istraga - dodali su oni.

Podsetimo, brod je stigao iz Brazila, a kokain je bio sakriven u delu gde je bila smeštena kafa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading