SAVETNIK MINISTRA POLICIJE ZA ALO! Belivuk nema šta da izgubi, zna da će u zatvoru umreti
Alo!/Marko Metlaš

Saša Čađenović, specijalni tužilac iz Crne Gore, doputovao je juče u Beograd da bi danas prisustvovao saslušanju Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića, koji se sumnjiče da su 14. oktobra 2020. u Spužu brutalno ubili Damira Hodžića i njegovog šuraka Adisa Spahića, a potom oteli „škaljarca“ Mila Radulovića Kapetana iz Kraljeva.

SAVETNIK MINISTRA POLICIJE ZA ALO! Belivuk nema šta da izgubi, zna da će u zatvoru umreti

Alo

 

Belivuk i njegovi saradnici biće saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal pošto je srpsko pravosuđe prihvatilo zamolnicu kolega iz Crne Gore da tamošnji javni tužilac prisustvuje ispitivanju jer su zločini počinjeni u njihovoj državi.

- Za zločine ih tereti Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore. Ovo saslušanje je zakazano po zamolnici crnogorskog tužilaštva i odobreno je da bi se istraga okončala i podigla optužnica. Pitanje je da li će ovo biti pripojeno postupku koji uskoro počinje protiv Belivuka i ekipe u Beogradu - kaže naš izvor iz crnogorskog tužilaštva.

SAVETNIK MINISTRA POLICIJE ZA ALO! Belivuk nema šta da izgubi, zna da će u zatvoru umreti

Svetozar Vujačić - Blic - Rajko Ristić

 

Advokat i savetnik ministra policije Svetozar Vujačić navodi za Alo! da očekuje da će se svi braniti ćutanjem.

- Najverovatnije neće ništa da otkriju. Takav im je sklop ličnosti, pogotovo Belivukov. Ne verujem ni da će pokušati da svale krivicu na nekog drugog. Nemaju više šta da izgube jer će svejedno za zločine u Srbiji biti osuđeni na maksimalne kazne - objašnjava Vujačić.

Belivuk: Deremo glupe Crnogorce

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u optužnici navelo da je Belivuk, dok je tog dana bio u Crnoj Gori, oko 19.55 časova snimio poruku za otetog Lazara Vukićevića: „Imaš sreće što mi ovde deremo glupe Crnogorce“,  poručio je žrtvi Velja Nevolja. On je potom snimio i drugu poruku, u kojoj je tražio da mu do detalja objasne kako su mučili i ubili Vukićevića. 

Penzionisani sudija iz Beograda kaže da je brže i ekonomičnije ako se protiv Belivuka vodi objedinjeno suđenje.

- Crna Gora može da traži da im se sudi po mesnoj nadležnosti, tačnije, da slučaj preuzme sud na čijem području su se dogodila ova tri ubistva. Međutim, logičnije je da se sve objedini. Verovatno će crnogorsko tužilaštvo podići optužnicu i ustupiti kolegama iz Beograda. U ovom slučaju je sve stvar dogovora između crnogorskog i srpskog tužilaštva - objašnjava naš sagovornik.     

Podsetimo, sumnja se da su Belivuk, Miljković i Janković u oktobru prošle godine najpre ilegalno ušli u Crnu Goru, a potom mobilnim telefonom Mila Radulovića namamili Hodžića i Spahića u jednu kuću u Spužu, koju im je navodno iznajmio Ratko Živković. Hodžića je, navodno, sa tri hica u glavu ubio Belivuk, a kada je njegov rođak Adis počeo da beži, na njega su nasrnuli Miljković i Janković. Oni su ga najpre vezali, a potom likvidirali. Po obavljenom poslu, oteli su Radulovića, koji je prisustvovao likvidacijama. Njega su nekoliko dana mučili, a na kraju su mu smrskali glavu lopatom. Članovi bande koji su tog dana bili u Beogradu kidnapovali su i likvidirali Lazara Vukićevića u vikendici u Ritopeku.

Miljković: Tri metka u glavu, i gotov posao

Kako je objavljeno, Belivuk i Miljković su kobnog dana sve vreme bili na vezi sa članovima klana koji su 14. oktobra bili u Beogradu. Miljković je posle ubistva Hodžića poslao poruku svojim saradnicima s objašnjenjem kako je posao obavljen.

- Pucali smo mu odmah u glavu. Tri metka, i ostao je sa pištoljem u ruci. Eto tako smo ga ubili - obavestio ih je Miljković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading