RAZBIJEN LANAC PROSTITUCIJE Makroi držali Srpkinje kao robinje, u javnoj kući pronađen bankomat
EPA

Španska policija razbila je lanac organizovane prostitucije, a u akciji koju su izveli prošle nedelje uhapsili su 14 pripadnika kriminalne grupe, kao i 25 prostitutki, među kojima ima i nekoliko Srpkinja.

Kako prenosi španska Vangardija, sumnja se da su pohapšeni makroi držali devojke u potlačenom položaju, maltene kao robinje, a policija je tokom akcije upala u više iznajmljenih stanova u Barseloni i obližnjim gradovima.

Nisu im plaćali

– Istraga je počela početkom godine, a kriminalna grupa imala je dobro razrađenu mrežu. Makroi su imali više stanova na različitim lokacijama u kojima su devojke 24 sata pružale seksualne usluge za novac. U stanovima su bile postavljene kamere, tako da su makroi mogli da ih nadgledaju. Takođe, dešavalo se i da devojke za svoje usluge ne dobiju novčanu nadoknadu – navode tamošnji mediji pozivajući se na izvore iz policije.

Kako navode, pored Srpkinja, na bavljenje najstarijim zanatom primoravane su i Kolumbijke, Rumunke, Brazilke, Venecuelanke, kao i žene iz Dominikanske Republike.

Imali bankomat u javnoj kući

Kako piše “La Vangardija”, u jednom stanu pretvorenom u bordel policajci su pronašli bankomat. – Mušterije su na ovaj način mogle da podignu novac i plate drogu ili seksualne usluge. Ovo nije ništa novo, pošto je španska policija već pronalazila bankomate u bordelima – istakao je izvor tamošnjih medija.

– Utvrđeno je da su neke od njih na prevaru dovedene u Španiju, a imale su i obavezu da svojim mušterijama nude i prodaju narkotike – kokain i marihuanu, kao i tablete za potenciju, vijagru – istakao je sagovornik iz policije. Policija je u toku akcije obavila pretres na ukupno osam lokacija. – Oduzeta je veća količina droge i tableta vijagre, kao i dve kratke cevi, ali i sačmarica i brojna municija – piše portal.

Oduzet keš

– Zaplenjeno je i 282.000 evra u kešu, ali je pronađena i dokumentacija koju su makroi vodili o pruženim seksualnim uslugama, a ispostavilo se da su primali i čekove, kao i uplatnice.

Uhapšeni se terete za trgovinu ljudima, prisiljavanje na prostituciju, prodaju narkotika, posedovanje oružja i pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi.

Komentari (0)

Loading