SMRT KRALJA NARODNJAKA PRED SUDOM  Napokon sud u Nemačkoj zakazao suđenje
Alo/Rajko Ristić

 

Jedna od najvećih srpskih i balkanskih zvezda Šaban Šaulić (67), koji je stradao 2019. u nesreći u Nemačkoj, konačno bi mogao da dobije zasluženu pravdu! Posle dužeg tapkanja u mestu, sud u Nemačkoj je zakazao suđenje za 20. januar 2022, gotovo na trogodišnjicu njegove smrti!

Kralj narodne muzike i njegov klavijaturista Mirsad Kerić poginuli su 17. februara 2019. kada su se vraćali sa koncerta u Nemačkoj. Na njihovo vozilo naleteo je automobil „mazda 6“ kojim je upravljao nemački državljanin turskog porekla Alsin Levent (36).

Tragedija se dogodila na putu A2 u blizini gradića Gitersloa, kada se pevač vraćao sa svog poslednjeg koncerta u Bilefeldu.

Međutim, agonija za Šaulićevu porodicu se tu ne završava. Iz nepoznatog razloga čitav postupak tegli se već duže vreme i, posle dužeg iščekivanja, konačno je zakazano suđenje.

SMRT KRALJA NARODNJAKA PRED SUDOM  Napokon sud u Nemačkoj zakazao suđenje

Privatna arhiva

Počinje suđenje Alsinu Leventu, Nemcu turskog porekla

 

- Okružni sud u Giterslou u Nemačkoj u četvrtak je objavio da će suđenje početi 20. januara 2022, kada je zakazan i glavni pretres. Optuženi je trebalo da izađe pred sud u proleće 2020, međutim, datum je ponovo odložen zbog koronavirusa. Takođe, i u narednim mesecima nije bilo moguće odrediti novi datum, jer nije moglo da se putuje iz Srbije u Nemačku zbog strogih uslova za ulazak i pandemije - navodi portal kosmo.at i dodaje da bi pevač konačno mogao da dobije zasluženu pravdu u toku sledeće godine.

- Optuženi se tereti za dva ubistva iz nehata i nanošenje teških povreda u trećem slučaju. Takođe, odgovaraće i za ugrožavanje saobraćaja i vožnju bez dozvole. Prema navodima lokalnog suda, priznao je navode za koje se tereti - istakli su ranije lokalni mediji.

Osim odugovlačenja ovog postupka, ovaj slučaj su pratile i brojne kontroverze. U jednom momentu u javnosti se pojavila informacija da je optuženi nestao?!

Naime, u medijima se digla prašina zbog spekulacija da se ne zna gde je Alsin Levent, a potom su lokalni mediji objavili da je tužilac doneo odluku da se zbog bezbednosti optuženog preduzmu „određene mere“. Povod za to je bila slika optuženog koja se pojavila u medijima i „strah da bi pevačevi fanovi mogli da mu naude“.

Inače, optužnica protiv Leventa je podignuta još u avgustu 2019. godine, a posle 11 nedelja pritvora, on je pušten na slobodu.

Povodom nove informacije o početku suđenja, pokušali smo da stupimo u kontakt sa Šaulićevom ćerkom Ildom, ali ona juče nije odgovarala na naše pozive.

Išao brzinom od 180 km na čas

Kako su pisali nemački mediji, Turčin Alsin Levent kretao se brzinom većom od 180 kilometar na čas. Levent je bio pod dejstvom alkohola i bez vozačke dozvole je upravljao automobilom marke „mazda“ koji nije u njegovom vlasništvu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading