NAPRAVITE ŠAMPON OD SODE BIKARBONE Vratite zdrav sjaj i ojačajte kosu sa samo nekoliko tretmana
Foto: Youtube/Printscreen

Soda bikarbona ima širok spektar primene, a njena popularnost raste otkako su naučnici otkrili nova saznanja o njenim lekovitim svojstvima. Ali da li ste znali da sodu bikarbonu možete koristiti za poboljšanje kvaliteta vaše kose? Da, zaista je efikasan!

Soda bikarbona će očistiti kosu bolje od bilo kog šampona ili regeneratora, a kosa će imati zdrav sjaj nakon samo nekoliko tretmana. Možda će vam u početku biti čudno da perete kosu bez šampona i pene koja se stvara pri pranju šampona, ali budite strpljivi i sačekajte konačne rezultate!

Prvo pomešajte 1/4 sode bikarbone sa 3/4 vode. Na primer, ako vam je kosa dužine do ramena, pomešajte 2-3 kašike sode i tri puta više vode. Sastojke dobro izmešajte u posudi, pa dozirajte u zavisnosti od dužine kose.

Plava kosa

Foto: Shutterstock

 

Ovako pripremljen šampon nanesite na kosu od korena do vrhova i ostavite da deluje 1-3 minuta, a zatim dobro isperite toplom vodom, jer bolje spira ostatke. Nakon što operete kosu mešavinom sode bikarbone, vreme je da nanesete sirće na kosu.

Pomešajte 1/5 sirćeta sa 4/5 vode, ako vam se ne sviđa miris sirćeta, možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, nane ili ruzmarina. Sve sastojke dobro izmešati. Najbolje bi bilo da smešu pripremite u kupatilu i odmah je upotrebite.

Nagnite glavu napred i zatvorite oči da sprečite da vam sirće uđe u oči. Ravnomerno rasporedite smesu i dobro je utrljajte u kosu. Sačekajte nekoliko sekundi, a zatim isperite hladnom vodom. Hladna voda će zadržati vlagu u kosi i obezbediti zdrav izgled i sjaj.
 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading