Najbolji ručak koji ste ikada skuvali: Pohovane šnicle, neodoljivog ukusa,  koji ćete uvek rado servirati
Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je:

6 komada goveđeg, telećeg ili svinjskog bifteka

6 listova šunke

6 listova sira

Začini po ukusu

Za pohovanje:

3 jaja

brašno

prezle

Preliv:

30 ml pavlake

2 jaja

10 ml belog vina

prstohvat soli

Priprema:

Tanko narezano meso istucite čekićem i pospite začinima po želji. Pripremite sastojke za pohovane, na svaki komad mesa stavite list sira i šunke, preklopite drugom šniclom i dodatno pritisnite krajeve. Uvaljati jedno po jedno u brašno, jaja i prezle i pržiti u dubokom ulju dok ne porumeni. U drugoj činiji pomešajte sastojke za preliv. Meso poređajte na pleh i pospite prelivom. Pecite u rerni dvadesetak minuta na 180 stepeni.
 

Komentari (0)

Loading