smrt glumci
Foto: Shutterstock/Foto: Ilustracija

Glumac Dejvid Sidler, najpoznatiji po filmu "Kraljev govor", preminuo je u 87. godini, kako je objavio BBC.

Rođen u Londonu, Sidler je doneo istinitu priču na veliki ekran o tome kako je britanski kralj Džordž VI uspeo da prevaziđe svoj problem sa govorom. On je i sam patio od mucanja, te je posvetio svoj Oskar 2011. godine "svim mucavcima u svetu".

Film "Kraljev govor" nije samo doneo Sidleru Oskara za najbolji scenario, već je osvojio i još tri Oskara te godine. Jedan od tih Oskara pripao je glumcu Kolinu Firtu, koji je tumačio ulogu kralja. Sidler je takođe osvojio dve nagrade BAFTA u februaru iste godine, a kasnije u septembru dobio je nagradu Humanitas za svoj izuzetan rad.U jednom intervjuu za BBC, Sidler je izjavio:

Pisao sam o sebi - rekao je Sidler.

Dejvid Sidler

Foto: Youtube/Printscreen

 

Sidlerov menadžer Džef Agasi potvrdio je za BBC da je scenarista preminuo u subotu. Takođe je istakao da je Sidler umro na mestu koje je voleo najviše, u Novom Zelandu, baveći se aktivnošću koja mu je pružala najveći mir - mušičarenjem. Ovaj detalj baca svetlo na Sidlerovu ljubav prema prirodi i njegovu strast prema ribolovu.

- David je bio na mestu koje je volio najviše na svetu, Novom Zelandu, radeći ono što mu je davalo najveći mir, a to je mušičarenje - rekao je Agasi.

Dejvid Sidler će ostati upamćen kao talentovani scenarista koji je svojim radom obogatio svetsku filmsku industriju, ali i kao osoba koja je otvoreno govorila o svojim ličnim izazovima i strastima.

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading