Haris Džinović
Foto: Alo/Alo

Muzička zvezda Haris Džinović, rođen je 26. septembra 1951. godine u Sarajevu, bosansko - hercegovački je pevač folk i pop- folk muzike, kompozitor i tekstopisac. 

Haris je u muzičke vode ušao 1981. godine kada je osnovao svoju grupu Sar e Roma, sa kojom je do 1985. snimio tri albuma.

Prvi bend koji je osnovao izvodio je rok muziku. Haris se nakon odsluženja vojnog roka vratio u Sarajevo i u to vreme pogledao ruski film "Cigani lete u nebo" koji ga je inspirisao da krene da stvara cigansku muziku. 

Bend Sar e Roma je 1985. godine objavio treći studijski album sa deset novih obrada i Harisovom pesmom „O, Đila“ koja je postala veliki hit.

Jedan od koncerata koji je mnogima ostao u sećanju je onaj u beogradskoj hali „Pionir“ 1986. godine kada je grupa osvojila specijalnu nagradu žirija za najbolji utisak i scenski nastup. Pevali su i svirali u Sportskom centru na Ilidži, ali i mnogim drugim mestima širom Jugoslavije, ali i sveta.

Nastup Harisa Džinovića

Ivan Stanivuković

 

Ipak, ubrzo nakon toga bend se raspao, a Džinović se okrenuo drugim žanrovima koji su mu više odgovarali. 

Godine 1989. usledila je selidba za Beograd i rad na solo karijeri. 

Tokom ratnih devedesedtih Džinović je odlučio da napusti Srbiju, pa se tako preselio u Austriju, potom i u Francusku, gde je u Parizu otvorio svoj restoran. 

Njegova karijera obiluje hitovima, a neki od evergrina narodne muzike su pesme poput " I tebe sam sit kafano", "Kako mi nedostaješ", "Laže mjesec", "Muštuluk" , koje su obeležile njegovu karijeru.

Haris i Melina Džinović

Foto: Printscreen/instagram

 

Harisov život takođe obeležio je i brak sa Melinom Džinović, od koje se razvodi nakon 22 godine skladnog zajedničkog života. Oni iz braka imaju dvoje dece, sina Kana i Ćerku Đinu. 

Podsetimo, Haris je nedavno govorio o razvodu ekskluzivno za Alo!

- Ne razumem zašto se digla tolika frka, to je jedan običan proces i razvod. Kako sam već rekao, nisam ja ostavio nju već je ona ostavila mene, pa treba sa njom da razgovarate o detaljima jer ih ona zna. To što sam rekao da prevareni muž uvek poslednji sazna, to je stara izreka koja nije bezveze izmišljena.  Sigurno se desilo nekom mužu da je zadnji saznao za prevaru, pa je to možda i krenulo od njega -  rekao je pevač koji je u muzici našao način da prebrodi bračni krah, a više o ovome možete pročitati u odvojenom tekstu.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading