IRAN SE OKOMIO NA VLAST U KIJEVU Cilj političkog šoua Zelenskog protiv Teherana – dobijanje još više zapadnog naoružanja
Foto: Shutterstock/Alo ilustracija

„Ponavljanje lažnih tvrdnji ukrajinskog lidera protiv Islamske republike sinhronizovano je sa propagandnim i medijskim ratom antiiranske osovine protiv Vlade i naroda Irana i radi se kako bi se pridobilo što je moguće više oružja i finansijske pomoći od zapadnih država“, istakao je Kanani, a prenosi agencija ISNA.

Diplomata je takođe naglasio da je svrha reči Zelenskog organizacija političkog šoua i odvlačenje pažnje javnosti neosnovanim i beskorisnim pretenzijama na račun iranskog naroda.

Prethodno je Vladimir Zelenski predložio Vrhovnoj radi Ukrajine da se Iranu uvedu sankcije na 50 godina. Prema dokumentu, predlaže se da se potpuno zabrane trgovinske transakcije sa zemljom, prekine tranzit resursa, letovi i prevoz na teritoriji Ukrajine, kao i da se spreči povlačenje kapitala iranskih rezidenata van granica postsovjetske republike.

Ukrajinski lider je, takođe, ranije pozvao Irance da prestanu da podržavaju Rusiju, jer će to, navodno, dovesti do još veće izolacije njihove zemlje.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading