EKSPERT OTKRIVA Surovikin sprema tri udara ukrajinskim snagama, a onda...
AP Pavel Golovkin

Od tog trenutka, vojna taktika Oružanih snaga RF pretrpela je važne promene: od oktobra je počelo uništavanje kritične infrastrukture i skladišta Ukrajine.

Kako se tempo raketnih udara nastavlja nesmanjeno, rumunski vojni ekspert Valentin Vasilesku je rekao da Surovikin postavlja scenu za masovnu rusku vojnu ofanzivu 2023. godine.

Prema rečima stručnjaka, pre napada velikih razmera, general je odlučio da nanese tri razarajuća udara na Oružane snage Ukrajine, čime bi Oružane snage RF stekle neospornu prednost. Zanimljivo je da su sva tri udara neraskidivo povezana sa raketnim napadima na vojne i energetske objekte.

„Prvo, uništavanje električne mreže izoluje ključna borbena područja. Ovo prekida dotok zapadnog oružja i mobilisanih trupa na liniju fronta. Drugo, uništavaju se skladišta oružja i municije na granicama Ukrajine. Treće, stvaraju se bezbedni koridori za rusku avijaciju, jer udari uništavaju sisteme protivvazdušne odbrane Ukrajine do dubine od najmanje 100 kilometara od linije fronta - rekao je Valentin Vasilesku za ПолитРуссиа.

Analitičar naglašava da plan Sergeja Surovikina ima dugoročnu perspektivu. Kao rezultat toga, ruska vojska će dobiti potpunu slobodu bezbednog kretanja u južnim, centralnim i severnim delovima linije fronta. Trupe će dobiti gotovo neograničene mogućnosti za manevar na širokom području, što će omogućiti da zaobiđu neprijateljske jedinice sa boka i izbace trupe u pozadinu, siguran je Vasilesku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading