UKRAJINA NE DONOSI ODLUKE SAMA "Dnjepar ćemo preći samo uz dozvolu Amerikanaca"
EPA

On kaže da Ukrajina nema snaga za napad i da nije siguran da će "Amerikanci dozvoliti" forsiranje Dnjepra.

"Prelazak Dnjepra je veoma ozbiljna stvar, mora se strateški i taktički pripremiti, ali za to je potrebno i odgovarajuće oružje, ali oružje nije obezbeđeno. Amerikanci su jasno stavili do znanja da u ovoj fazi Ukrajini neće biti obezbeđeno ofanzivno, jurišno oružje, posebno teško", rekao je ukrajinski politikolog, pa podsetio na izjavu američkog predsednika Džoa Bajdena da će obe strane preko zime "lizati svoje rane" i odlučiti da li će napraviti kompromis, prenosi Politnavigator.

263. dan rata u Ukrajini - Alo.rs

"Šta je Bajden rekao? Jasno je da je to rekao i za Rusiju i za Ukrajinu, ali Rusija zapravo ne zavisi od njih. Zavisni smo mi. A u stvari, ovo je poruka, signal nama, vojnom i vojno-političkom rukovodstvu: poližite rane, što znači da nema vremena za ofanzivu, ali tamo na leto ili proleće videćemo da li će biti vojna kampanja ili će se sve ovo završiti “, rekao je politikolog.

OTVARA SE NOVI FRONT? Ukrajinci spremaju ofanzivu, Rusi u problemu! - Alo.rs

Prema njegovim rečima, bez odobrenja Zapada i obaveštajne pomoći Oružane snage Ukrajine bi prelazak Dnjepra bi Kijev mogao preskupo koštati.

"Ako nam Amerikanci daju signal da su protiv forsiranja Dnjepra, za to neće biti odgovarajućih vojnih, operativnih podataka, to moramo priznati, onda mi, možemo sami da krenemo, ali ne znam po koju cenu“, rezonovao je Karasjov.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
rade

13.11.2022 17:44

dnjepar je nova granica ukra i rusije,šteta što ih smeri nasamariše da izginu toliki ljudi bez veze,ionako je to prirodna granica