Uzbuna u Zaporožju!; Ukrajinci potiskuju Ruse: Stigli na korak od strateški važnog grada (FOTO/VIDEO)
Foto: Shutterstock

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski optužio ruske snage za uništenje vitalne infrastrukture u Hersonu pre nego što su se povukle, dodajući da je u Donjecku "sam pakao". Moskva poručuje da za je za produženje važenja sporazuma o žitaricama potrebno da se obezbedi nesmetan pristup svetskim tržištima ruskoj hrani i đubrivu.

Posle povlačenja trideset hiljada ruskih vojnika u oblasti Hersona na istočnu obalu reke Dnjepar, stanovnici i na jugu Ukrajine slavili su na ulicama.

Ministarstvo odbrane Rusije poručuje da su u akcijama oružanih snaga te zemlje kod Harkova poginulo 160 ukrajinskih vojnika.

 

Kraj bloga za 263. dan rata u Ukrajini

Vojna hronika za 13. novembar

 

Oslobođeno skoro 180 naselja

23.45 - Južna komanda ukrajinske vojske saopštila je večeras da je za nedelju dana na jugu zemlje oslobođeno skoro 180 naselja.


Kako su saopštili u večerašnjem saopštenju, ukrajinske snage su od 7. do 13. oktobra oslobodile 179 gradova i sela u Mikolajevskoj i Hersonskoj oblasti. Ovo uključuje grad Herson, jedinu regionalnu prestonicu koju su Rusi okupirali na početku invazije Ukrajine.

Snažne eksplozije kod Luganska

23.10 - Snažne eksplozije kod Luganska: Neprijatelj američkim raketama HIMARS oko 22 časa napao predgrađe glavnog grada LNR.

 

 

Uzbuna u Zaporožju

22.45 - Na teritoriji Zaporoške oblasti pod kontrolom Kijeva objavljena je uzbuna za vazdušnu opasnost.

U gradu Zaporožje čula se eksplozija, piše ukrajinski portal "Strana".

Кijev ponovo u mraku - hitna isključenja u glavnom gradu Ukrajine (VIDEO)

22.20 - Ukrajinski mediji objavile su snimak nestanka struje u jednom od okruga Кijeva. Prethodno je saopšteno da su u gradu najavljena vanredna isključenja.

 

 

VSU ukinula dozvole medijima za izveštavanje

21.53 - Ukrajinska vojska je ukinula dozvole za rad nekim medijima u ratnom području, jer su izveštavali o situaciji u Hersonu uprkos zabrani, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ukrajine.

-Nedavno su neki predstavnici medija, ignorišući zabranu i upozorenja, bez saglasnosti vojnih komandanata i službi za odnose s javnošću, vršili informativne aktivnosti u Hersonu pre stabilizacije situacije. Takve akcije predstavljaju grubo kršenje naredbe vrhovnog komandanta, navodi se u izveštaju.

Dodaje se da je nekim predstavnicima medija, koji su narušili pravila rada u oblastima ratnih dejstava, ukinuta dozvola za rad, a njihove novinarske legitimacije više nisu važeće.

Eksplozije u Harkovu!

21.50

 

 

Ukrajinske oružane snage pokušale da granatiraju Lugansk (FOTO)

21.21 - Bivši predstavnik LNR u Moskvi Rodion Mirošnik rekao je da je sistem PVO dejstvovao sa zapadne strane Luganska.

 

 

Ukrajinci potiskuju Ruse: Stigli na korak od strateški važnog grada

21.12 - Ukrajinski guverner delimično zauzete Luganske oblasti Serhij Hajdaj saopštio je da je ukrajinska vojska preuzela kontrolu nad selom Makijevka. To selo se nalazi na manje od 40 kilometara od strateški važnog grada Svatova u Lugansku.

Podsetimo, Lugansk je region koji je najvećim delom pod kontrolom ruskih snaga. U septembru je, podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin proglasio Lugansk i još tri ukrajinske oblasti (Donjeck, Zaporožje i Herson) u sastav Rusije.

Nova prestonica ruske Hersonske oblasti

20.45 - Privremena prestonica ruske Hersonske oblasti biće grad Geničesk.

 

 

Aktivnost američke strateške letelice uz obalu Krima (FOTO)

20.25 - Uz obalu Кrima ponovo je zabeležena aktivnost američke strateške izviđačke bespilotne letelice RК-4B Global Havk.

 

 

U Hersonu uveden policijski čas

20.14 - Javne službe u oslobođenom ukrajinskom gradu Hersonu rade na rehabilitaciji kritične infrastrukture koju su ruske snage oštetile i minirali tokom svog povlačenja. Većina domova u Hersonu i dalje je bez struje i vode, saopštili su danas regionalni zvaničnici.

Guverner Hersonske oblasti Jaroslav Janušević rekao je da su vlasti odlučile da uvedu policijski čas od 17 do 8 sati, kojim je zabranjen ulazak i izlazak iz grada, „iz bezbednosnih razloga”. On je dodao da su ruske snage "minirale sve kritične infrastrukturne objekte" i da očekuje da će "grad biti otvoren za nekoliko dana".

Uništena baza u u Golopristanskom okrugu Hersonske oblasti (VIDEO)

20.11 - Ruska artiljerija uništila je bazu diverzantsko-izviđačke grupe Oružanih snaga Ukrajine u Golopristanskom okrugu Hersonske oblasti.

Na lokalitetu DRG-a pronađen je veliki broj sredstava za uništavanje, vatreno i malokalibarsko oružje, razne vrste bacača granata.

 

 

 

Rezime Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine (FOTO)

20.03

 

 

 

Uništavanje raketa "Točka-U" od strane posade "Pancir-S1" (VIDEO)

20.01 - PVO „Pancir“ je opremljen termovizirom, tako da njegova posada može da vidi da li je eksplozivno punjenje sa udarnim elementima pričvršćeno za plastični trup rakete ili ne.

 

 

Uništena grupa diverzanata

19.42 - Prema potvrđenim informacijama, jutros je prilikom pokušaja desanta  u blizini sela Pokrovskoje na Кinburnskom ražnju uništena grupa diverzanata iz  73. centra za specijalne operacije marinaca Oružanih snaga Ukrajine. 

Potvrđeno je sa su  uništena četiri motorna plovila. Procenjuje se da je poginulo do 20 ukrajinskih vojnika. Takođe, tokom udara ruske artiljerije, potisnuta je podrška iz sela Кucurub i Ivanovka, u Nikolajevskoj oblasti.

 

 

RITER UPOZORAVA Američke vlasti otvoreno pomažu ukrajinskim nacistima

19.38 - Kongres SAD podržava ukrajinske nacionaliste koji oponašaju nemačke naciste, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter.

Celu vest pročitajte OVDE.

Volas: "Moskva je daleko od odustajanja"

19.21 -  Ukrajina ima zamah u ratu sa Rusijom, ali je Moskva daleko od odustajanja, izjavio je danas britanski ministar odbrane Ben Volas.

"Ukrajina ima zamah... To nije veliki zamah, ali ipak Ukrajinci su na dobrom putu", rekao je Volas radiju Tajms.

On je rekao i da bi bilo glupo gledati na povlačenje Rusije iz Hersona kao na kraj rata, prenosi Rojters.

"Niko ne potcenjuje Rusiju. Moskva je daleko od odustajanja", rekao je Volas.

Udar na ukrajinsku pešadiju (VIDEO)

18.57

 

 

Rusko MO: Uništena 333 aviona

18.40 - Od početka rata u Ukrajini, rusko vojno osoblje uništilo je 176 ukrajinskih helikoptera, 333 aviona, 2.498 bespilotnih letelica, 388 protivvazdušnih raketnih sistema, saopštilo je MO Rusije.

Takođe uništeno je i 6.569 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 887 višecevnih raketnih sistema, 3.577 oruđa poljske artiljerije i minobacača, 7.202 jedinice specijalnih vojnih vozila.

Prekid sukoba u Ukrajini ne znači i kraj sankcija

18.20 - Sjedninjene Države ne planiraju da ukinu sankcije Rusiji. čak i da dođe do prestanka sukoba u Ukrajini.

Celu vest pročitaajte OVDE.

Nuklearne, biološke i hemijske zaštitne trupe Oružanih snaga Rusije (VIDEO)

18.08

 

 

Salivan predložio Zelenskog da razmisli o "realističnim" pregovaračkim pozicijama

17.55 - Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan predložio je ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom tokom nedavnog sastanka da razmisli o „realističnim" pregovaračkim pozicijama, piše „Volstrit džurnal", pozivajući se na diplomate.

Prema izvorima lista, Vašington je pozvao Kijev da pokaže otvorenost za ideju pregovora.

- Dvojica evropskih diplomata upoznata sa diskusijama rekla su da je Salivan preporučio timu Zelenskog da razmisli o realnim zahtevima i prioritetima na pregovorima, uključujući i ponovno razmatranje svog objavljenog cilja... povratku kontrole nad Krimom - navodi list.

Putin sprema sastanak sa članovima Saveta bezbednosti RF

17.30 - Ruski lider Vladimir Putin namerava da održi operativni sastanak sa članovima Saveta bezbednosti RF, javlja TV kanal „Rusija-1".

Sledi udar na Avdejevku?

17.15 - Ruski vojni eksperti smatraju da će nakon oslobađanja Majorska (utvrđeni naseljeni punkt zapadno od Gorlovke) uskoro otpočeti operacija likvidacije ukrajinskog uporišta Avdejevka koje slovi za najotproniji objekat u sistemu odbrane na Donjeckom operativno-strategijskom pravcu.

 

 

Obuka tenkovske posade (VIDEO) 

17.12 - Tenkovske posade T-80 i T-82 u sastavu mobilisanog osoblja pohađaju obuku u pozadinskom području specijalnih vojnih operacija

 - Vojnici regrutovani u okviru vežbe delimične mobilizacije usklađenim delovanjem posada borbenih vozila i angažovanjem organskog naoružanja montiranog na tenkove u okviru jedne od završnih etapa obuke.

- Instruktori iz SZV obučavaju ljudstvo, s obzirom na savremeno borbeno iskustvo.

 

 

 

Uzbuna u 3 oblasti

16.55 - Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je u Poltavskoj, Dnjepropetrovskoj i Harkovskoj oblasti Ukrajine, sledi iz onlajn karte vazdušnih uzbuna Ministarstva za digitalinu transformaciju zemlje.

Ukrajina ne donosi odluke sama

16.50 - Ukrajina nije nezavisna u donošenju odluka ofanzivnog karaktera, međutim, ako Kijev, posle predaje Hersona, ipak na svoju ruku odluči da probije Dnjepar, Oružane snage Ukrajine će ostati bez podrške u naoružanju i obaveštajnim podacima sa Zapada, izjavio je ukrajinski politikolog Vadim Karasjov.

Celu vest pročitajte OVDE.

Putin naložio demobilizaciju studenata DNR i LNR

16.45 - Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je da se sprovede demobilizacija studenata Donjecke i Luganske Narodne Republike koji su ranije dobili poziv za vojni rok, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Pre stupanja DNR i LNR u sastav Rusije studenti tih republika su bili mobilisani.

Ukrajinci spremaju ofanzivu, Rusi u problemu!

16.40 - Kijevski režim je sposoban da sprovede izuzetno opasnu vojnu provokaciju, usmerenu protiv Ruske Federacije.

Celu vest pročitajte OVDE.

Dejstvo 4. brigade LNR (VIDEO)

16.35 - Vojnici 4. brigade LNR uništavaju oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Spornoga.

 

 

Ukrajinske snage gađale grad Aljoški 

16.20 - Ukrajinska artiljerija izvela je napad na grad Aljoški u Hersonskoj oblasti, koji se nalazi na levoj obali Dnjepra, osam kilometara od Hersona.

U gradu su se čule eksplozije i pucnjava iz automatskog oružja, saopštila je novinarima gradska administracija.

Uništeni tenk T-72 (VIDEO)

16.12 - Uništeni tenk T-72 ukrajinskih snaga napušten u oblasti Pervomajski.

 

 

Dejstvo "Lanceta" kod Ugledara (VIDEO)

15..43 -  "Lancet" OBTF „Кaskad“ uništava tenkove Oružanih snaga Ukrajine kod Ugledara.

 

 

Konašenkov: Neprijateljkske snage su "zbrisane"

15.15 - Naselje Majorsk je u potpunosti oslobođeno zahvaljujući uspešnim ofanzivnim akcijama ruskih trupa, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare portparol ministarstva odbrane Ruske Federacije general-potpukovnik Igor Konašenkov.

"Naselje Majorsk, na pravcu prema Donjecku, je potpuno oslobođeno zahvaljujući uspešnim ofanzivnim akcijama ruskih trupa", rekao je Konašenkov, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, ljudstvo i oprema neprijateljkskih snaga su "zbrisani".

"Moskva je daleko od odustajanja"

14.51 Ukrajina ima zamah u ratu sa Rusijom, ali je Moskva daleko od odustajanja, izjavio je danas britanski ministar odbrane Ben Volas, a otome možete više pročitati OVDE

 

Italijanski oklopni uništen direktnim udarom granate

14.32 Automobil MLS .SHIELD, koji je dobila Ukrajina ovog leta, uništen direktnim udarom granate, oblast Harkov.

 

 

 

 

Ukrajinska železnica prodaje karte za "okupirane gradove"

14.07 Ukrajinska železnica prodaje karte za "okupirane gradove"
Ukrajinska železnica simbolično je, slaveći oslobađanje Hersona, ponudila karte za gradove koji su i dalje pod kontrolom ruskih snaga, a cena karata je oko 27 dolara.

Navode, da će karte moći da se iskoriste kada i ti gradovi budu oslobođeni.

"Danas možete da naručite karte za prva tri voza iz Кijeva ka pet gradova: ka već oslobođenom Hersonu, kao i ka Marijupolju, Donjecku, Lugansku i i Simferopolju", naveo je železnički operater na Telegramu.

Кako se dodaje, karta se može kupiti i "čuvati kao simbol vere u Oružane snage i oslobađanje Ukrajine od okupatora".

 

Brifing Ministarstva odbrane Rusije

13.32 - Naselje Majorsk je potpuno oslobođeno kao rezultat uspešnih ofanzivnih dejstava;
- Ruske Oružane snage sa raketama visoke preciznosti uništile arsenal Vazduhoplovnih snaga Ukrajine sa avijacijskim naoružanjem u Čerkaskoj oblasti;
- Ruske oružane snage su odbile dva napada OSU (Oružanih snaga Ukrajine) u pravcu Кupjanska, ukupni gubici neprijatelja iznosili su 110 ljudi;
- Avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborila je u Dnjepropetrovskoj oblasti helikopter Mi-8 Vazduhoplovstva Ukrajine;
- Oružane snage RF su odbile kontranapade Oružanih snaga Ukrajine u pravcu jug-Donjeck, uništeno je više od 60 ukrajinskih vojnika;
- Oružane snage RF zaustavile su OSU na 2 kilometra od prve linije odbrane i potisnule ih nazad na startnu liniju u pravcu Кrasnolimanska

 

 

 

 

 

Uništena još jedna lokacija stranih plaćenika Oružanih snaga Ukrajine u Černomorsku

 

 

 

 

 

Jurišni odred „Кrim“ na Zaporoškom frontu

13.03 Dobrovoljci iz jurišnog odreda „Кrim” drže odbranu na jednom od najkritičnijih sektora Zaporoškog fronta. U redovima odreda su borci iz mnogih regiona Rusije. Ima stanovnika Кrima, Donbasa, Zaporožja. Svi oni su dobrovoljci. Uprkos stalnim provokacijama ukrajinskih militanata, borci odreda uspevaju da uspešno izvrše svoje borbene zadatke.
„Od 2014. godine sam video šta se dešava“, kaže borac sa pozivnim znakom „Latiš“. „Više puta sam putovao u Кijev, shvatio sam šta se dešava. I čim se ukazala prilika, došao sam ovde Sva ova nacistička ideologija usađena u Ukrajinu, sva ova naci doktrina i pevanja, to nije ono što moja deca treba da slušaju.

 

 

 

Noćne borbe kod Donjecka

12.36 Bataljon DNR „Sparta“ juriša na Vodjanoe i uništava militante APU kvadrikopterima.
- Radimo malo severnije od sela Vodjanoje. Nakon zauzimanja Vodjanoje, operacija Avdejevka će biti značajno olakšana- rekao je komandant bataljona Sparta Artjom Žoga.
Nedavno su naše trupe ušle u predgrađe Vodjanoje i tamo se ukopale, nastavljajući jurišne operacije u pravcu utvrđenog područja Oružanih snaga Ukrajine ka Avdejevki - objasnio je on. 

 

 

 

 

 

Južna Кoreja će proširiti humanitarnu pomoć Ukrajini

12.24 Južnokorejski predsednik obećao je da će proširiti humanitarnu pomoć Ukrajini, i ponovo osudio invaziju Rusije na tu zemlju.

 

Podoljak: Rusija će biti spremna da pregovara kada izgubi Donjeck ili Lugansk

11.49 U kabinetu ukrajinskog predsednika Volodimira zelenovskog veruju da će Rusija biti spremna da pregovara o miru i povuče svoje trupe iz Ukrajine nakon deokupacije Donjecka ili Luganska.

"Politički i psihološki, Rusija još nije sazrela za prave pregovore i povlačenje trupa. Ali to će se desiti. Odmah nakon oslobođenja Donjecka ili Luganska", napisao je na Tviteru savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak.

On je takođe dodao da podrška ratu u samoj Rusiji "brzo tone". Svi "od oligarha do obućara" slažu se da je "vreme da se završi".

 

Lavrov: SAD i NATO militarizuju jugoistočnu Aziju

11.30 Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da Zapad "militarizuje" jugoistočnu Aziju u pokušaju da obuzda ruske i kineske interese.
Na kraju samita ASEAN-a u Pnom Penu, Lavrov je optužio Sjedinjene Države zbog njihovih akcija u regionu.

"Sjedinjene Države i njihovi saveznici u NATO-u pokušavaju da ovladaju ovim prostorom", rekao je Lavrov.

 

 

Požar u oblasti luke Odesa

10.53 Ranije su kružile informacije o požaru u luci Černomorsk, ali prema ažuriranim podacima, dron kamikaza Geran je posetio mesto razmeštanja militanata.

 

 

 

 

Ruski tenkovi T-72B3 uništavaju položaje ukrajinskih militanata

 

 

 

 

Ruska vojska napreduje u Donbasu - glavne stavke iz izveštaja Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine 

10.18 - Ruske trupe napreduju u oblasti naselja Stelmahovka i Novoselovskoe LNR i Torskoe, Artemovsk, Belogorovka, Sporni, Toreck, Кrasnogorovka, Pervomajskoje, Marijinka, Novomihajlovka i Pavlovka DNR. 

- Oružane snage RF nastavljaju da utvrđuju linije odbrane na levoj obali Dnjepra. 

- Ruska vojska je izvela 4 raketna i 16 vazdušnih udara, i više od 40 napada iz MLRS-a

 

 

 

 

 

 

ŠOK SAOPŠTENJE RUSKE VLADE Rusi se ponovo povlače sa ključne pozicije, ovo je razlog

09.39 Rusi su objavili da planiraju da se povuku iz grada Nova Kahovka, gde se nalazi ključna brana na reci Dnjepar, a više o tome možete pročitati OVDE

 

Proglašena je vazdušna opasnost na teritoriji cele Ukrajine

09.32 Na čitavoj teritoriji Ukrajine rano jutros proglašena je vazdušna opasnost,. Navnodno alarm je izazvala informacija da je u Belorusiji uočeno poletanje dva lovca MiG-31 za koja se veruje da nose hiperzvučne rakete tipa Kinžal.

Poletanje je obavljeno sa aerdoroma Baranoviči.

Međutim, ta neproverena informacija kasnije je dobila drugu konotaciju, da se radi o lovcima Su-30SM, koji su leteli u beloruskom vazdušnom prostoru i manevrisali nekoliko puta, a onda otišli u različitim smerovima.

 

 

 

 

 

Pogođen ukrajinski bombarder Su-24M 

 

 

 

Hidroelektrana Кahovka je pretrpela ogromnu štetu nakon granatiranja Ukrajine

09.10 Ukrajinske trupe su u subotu i cele noći u nedelju granatirale Kahovsku hidroelektranu i Novu Kahovku. Tom prilikom, uništen je hotel, stambene zgrade i oštećeni dalekovodi, rekao je Sputnjiku šef administracije Nove Kahovke Vladimir Leontjev.

„Raketni i artiljerijski udari su izvođeni po celom gradu, ne samo na hidroelektranu. Ima razaranja: stambene zgrade, hoteli, opštinske zgrade, mreže“, rekao je Leontjev.

„Juče tokom dana – dve osobe su poginule, dok su najmanje tri ranjene - svi su civili.

 

 

 

 

 

 

Stanovnici Severodonjecka ostaju u gradu

08.52 Oko četvrtina stanovnika Severodonjecka koji je jako porušen tokom borbi početkom leta, ostaje u gradu, saopštio je bivši ambasador Luganske Narodne Republike (LNR) u Moskvi Rodion Mirošnik.

"Otvorile su se benzinske pumpe, prodavnice, pošta, socijalnih ustanove. Većina njih radi skraćenim vremenom", rekao je on.

Prema rečima Mirošnjika, u Severodonjecku i dalje ima mnogo problema sa grejanjem.

 

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije demonstriralo je snimke rada vojnih jedinica 

 

 

 

 

 

Žestoke borbe u Donbasu

 

08.31 U Donbasu su u toku žestoke borbe, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Prema njegovim rečima, reč je o Pavlovki, Marinki, Avdejevki, kao i u selu Pervomajsko.

„To je pravi pakao. Svakodnevno se vode izuzetno žestoke borbe“, rekao je Zelenski u obraćanju, čiji je tekst objavljen na sajtu kabineta ukrajinskog predsednika.

Volodimir Zelenski tvrdi da odbrana u Donbasu omogućava Ukrajini da „izvodi ofanzivne operacije u drugim pravcima“. Prema njegovim rečima, zemlja uspeva da „održi linije odbrane“.

 

 

Ugroženo desetine hiljada ljudi iz Hersonske oblasti 

08.11 Desetine hiljada ljudi u različitim naseljima Hersonske oblasti naći će se u zoni poplava ako Oružane snage Ukrajine dignu u vazduh branu Kahovske hidroelektrane, saopštio je šef Novokahovskog gradskog okruga Vladimir Leontjev.

- Sva naselja: Dnjeprjani, Korsunka, ogroman broj Hersonskih dača, kozačkih kampova i sve nizvodno, biće poplavljeno. To su desetine hiljada ljudi. Nekoliko hiljada ljudi samo u Novoj Kahovki, koji su direktno u opasnosti - rekao je Leontjev.

Kako je naveo, hidroelektrana je pretrpela ogromnu štetu usled granatiranja ukrajinske vojske, ali se može remontovati. Popravke korišćenjem savremenih tehnologija trajaće najmanje godinu dana.

 

 

Pregovori Kijeva i Moskve mogu početi u drugoj polovini 2023.

Poslanik Vrhovne rade David Arahamija, učesnik martovskih pregovora sa Rusijom izjavio je da pregovori Moskve i Kijeva mogu početi u drugoj polovini 2023. godine.

On je svoje mišljenje objasnio činjenicom da će tokom ovog perioda „početi izborni ciklusi“ u Rusiji i Sjedinjenim Državama.

 

Snažan izveštaj sa Hersonskog fronta

 

 

 

Ruska vojska se utvrđuje na levoj obali Dnjepra


07.33 Ruske snage nastavljaju da utvrđuju svoje linije na levoj obali Dnjepra. Situacija u operativnoj zoni Taurida i dalje je napeta, ali pod kontrolom ukrajinskih snaga.

Ukrajinska vojska je 11. novembra ušla u Herson, koji je bio pod ruskom okupacijom od prvih dana invazije na Ukrajinu.

 

Ruska bespilotna letelica  Lancet uništila ukrajinski tenk u Hersonskoj oblasti

 

 

 

 

 

 

Snimak neuspešnih kontranapadana na Mali Mravinjak

 

 

 

 

 

Ruski specijalci  zarobili su potpukovnika granične službe Ukrajine

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading