Maročko: Oružane snage Ukrajine prešle su administrativnu granicu Luganske Narodne Republike i učvrstile se u pravcu Lisičanska!
EPA/ SERGEI ILNITSKY

Oružane snage Ukrajine prešle su administrativnu granicu Luganske Narodne Republike i učvrstile se u pravcu Lisičanska. O tome je agenciji Interfaks-Jug obavestio predstavnik Narodne milicije LNR Andrej Maročko.

- Uprkos gubicima, oružane formacije Ukrajine uspele su da pređu administrativnu granicu LNR i da se učvrste u pravcu naselja Lisičansk“, rekao je Maročko.

Rat u Ukrajini 222. dan - Alo.rs

Istovremeno, prema njegovim rečima, ukrajinska vojska ima „velikih problema sa logistikom“, pošto je na njih pucala ruska artiljerija.

One (Oružane snage) su uspele da napreduju na kratko rastojanje od 1,5-2 km... Sada su pod vatrom naših snaga i snaga Ruske Federacije sa tri strane odjednom. Odnosno, sve što ulazi na teritoriju Luganske Narodne Republike sistematski se uništava sa severa, istoka i juga“, tvrdi Maročko.

Američki general zapretio Moskvi, Vašington spreman za totalni obračun! - Alo.rs

 

Šef Ministarstva odbrane Sergej Šojgu izvestio je predsednika Rusije Vladimira Putina da ruska vojska u potpunosti kontroliše teritoriju LNR početkom jula, nakon što su Lisičansk i Severodonjeck bili okupirani. Poslednji veliki grad pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine u bivšoj Luganskoj oblasti bio je Lisičansk.


Zvanični predstavnik Narodne milicije LNR Ivan Filiponenko je 10. septembra opovrgao izveštaje ukrajinske strane o uspesima na teritoriji LNR. On je posebno rekao da su grad Kremennaja, koji se nalazi oko 20 km od Severodonjecka i Lisičansk, nedaleko od granica regiona, pod kontrolom ruske vojske. On je takođe lažnom nazvao izjavu da su ukrajinske trupe postigle bilo kakav uspeh na teritoriji LNR.

Kadirov besni na ruskog generala, Ukrajinci povratili ključni grad! - Alo.rs

Četiri dana kasnije, 14. septembra, predstavnik Narodne milicije LNR Andrej Maročko izjavio je da se linija kontakta veoma približila granicama republike i da se nalazi na skoro 10 km od nje. On je dodao da snage Narodne milicije u potpunosti kontrolišu svoju teritoriju, ali je pritisak neprijatelja "veoma značajan".

Pratite nas i na Telegramu!
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading