SVI ČEKAJU 1. OKTOBAR Rusija prelazi na treću etapu u Ukrajini i to će biti košmar za Kijev
Foto: Alo ilustracija

On je napomenuo da Moskva prelazi na treću etapu specijalne operacije – konačno uništenje Oružanih snaga Ukrajine.

,,Posle 1. oktobra Rusija je već spremna da pređe na treću etapu: konačno uništenje ukrajinske vojske“, rezimirao je Kedmi na TV kanalu "Rusija 1".

Putin objavio delimičnu mobilizaciju

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je danas delimičnu vojnu mobilizaciju koja stupa na snagu odmah jer je ukaz već potpisan.

"U ovoj situaciji, smatram da je neophodno doneti sledeće odluke, one su u potpunosti adekvatne pretnjama sa kojima se suočavamo. Naime: da zaštitimo našu Otadžbinu, njen suverenitet i teritorijalni integritet, da obezbedimo bezbednost našeg naroda i naroda u oslobođenim teritorijama. Smatram neophodnim da podržim predlog Ministarstva odbrane i Generalštaba o sprovođenju delimične mobilizacije u Ruskoj Federaciji“, rekao je Putin obraćajući se Rusima i dodao da će se mobilizacija odnositi na rezerviste.

Prema rečima ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, ta država može da mobiliše 300.000 rezevista što je, tvrdi on, samo jedan procenat njihovih ukupnih resursa.

Zelenski nije gledao govor

Sa druge strane, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski dao je intervju nemačkom Bildu u kome je govorio o ratu u Ukrajini, osvrnuo se na Putinov govor za koga je rekao da ga nije gledao, jer na drugi način dobija sve potrebne informacije i da nije ništa novo rekao, ali se više osrvnuo na temu upotrebe nuklearnog naoružanja.

Povodom Putinove indirektne pretnje da će upotrebiti nuklearno oružje, Zelenski je rekao:

„Ne verujem da će on upotrebiti ovo oružje. Mislim da mu svet neće dozvoliti da koristi to oružje."

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading