DIGNUT U VAZDUH AUTOMOBIL SA CIVILIMA Užasna scena u samom centru Melitopolja (VIDEO)
Foto: Printscreen

Kako se navodi, eksplodirala je improvizovana eksplozivna naprava postavljena u kantu za smeće, pored koje je bio parkiran automobil.

Na svu sreću, ljudi u automobilu su preživeli.


Ukrajinski vojnici redovno granatiraju Melitopolj. Tako je u subotu tu odjeknulo pet eksplozija, a u južnom delu grada dignuti su dalekovodi u vazduh. Ministarstvo unutrašnjih poslova Zaporoške oblasti nazvalo je incident terorističkim napadom.

Osim toga, početkom septembra u Melitopolju je dignuto u vazduh sedište pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“. Prema rečima predsednika organizacije i člana glavnog saveta regionalne administracije Vladimira Rogova, Oružane snage Ukrajine otvorile su vatru nakon objavljivanja rezultata ankete o podršci stanovnika regiona za glasanje o pridruživanju Rusiji.

Od 24. februara u Ukrajini se odvija vojna operacija. Vladimir Putin je to nazvao krajnjim ciljem oslobođenja Donbasa i stvaranja uslova koji garantuju bezbednost Rusije.

Tokom specijalne operacije ruska vojska je preuzela kontrolu nad azovskim delom Zaporožja i čitavom Hersonskom oblasti. Tamo rade nove administracije, emituju ruski TV kanali i radio stanice, rublja je puštena u promet. Oba regiona su objavila planove da postanu deo Rusije.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading