RAT NE PRESTAJE! Rusija raketama uništila ukrajinska skaldišta oružja
EPA

Vazdušno-kosmičke snage Rusije su raketama velike preciznosti vazdušnog baziranja uništile veliko skladište oružja ukrajinskih snaga u Kramatorsku, saopštio je danas portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

On je na jutarnjem brifingu rekao da su ruski avioni, helikopteri i dronovi tokom noći uništili 24 ukrajinska vojna objekta, među kojima 18 položaja sa ljudstvom i tehnikom, artiljerijsku bateriju, kao i dva skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja u Krasnopoljskom rejonu u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).

"U napadima je likvidirano do 280 ekstremista i uništena je 41 jedinica vojne tehnike", naveo je Konašenkov.

Uništeno je skladište oružja na teritoriji fabrike "Energomašspecstalj" u Kramatorsku, rekao je on.

Prema njegovim rečima, ruska protivvazdušna odbrana je tokom prethodnog dana iznad samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) oborila ukrajinske avione suhoj-25 i MiG-29 i presrela četiri balističke rakete „Točka U", prenosi Sputnjik.

Konašenko je dodao da su artiljerijske jedinice ruske vojske uništile šest komandnih mesta ukrajinskih snaga, tri skladišta municije, 26 ukrajinskih artiljerijskih baterija, kao i 187 uporišta i položaja protivničkih snaga.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading