OBRAČUN SA UKRAJINOM NA POMOLU? Putin hitno razgovarao sa premijerom ove zemlje o situaciji na granici: Ruski predsednik otklonio sve sumnje
Photo AP

U saopštenju objavljenom u ponedeljak, Dragijeva kancelarija je saopštila da su dva lidera razgovarala ranije tog dana, pokrivajući niz tema od migrantske krize na istočnoj granici EU, rasta cena energije do zapadnih upozorenja o potencijalnom sukobu između Moskve i Ukrajine, piše Raša Tudej.

Poziv dolazi u trenutku kada Kijev optužuje Rusiju da je pojačala svoje trupe u blizini granice kao mogući prethodnik invazije. Moskva je demantovala te tvrdnje, insistirajući da nema takve planove i da su suprotne tvrdnje deo kampanje dezinformacija.

Pored toga, brojni lideri EU okrivljuju Kremlj za nagli porast broja ilegalnih migranata koji pokušavaju da pređu u Poljsku iz susedne Belorusije, a neki insistiraju da bi NATO mogao da uđe u krizu.

Predsednik Putin je rekao da njegova zemlja nije umešana u rastuću krizu i dao se na sugestije Minska da bi mogla da prekine izvoz energije Moskve u Zapadnu Evropu kao odgovor.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading