Ajkula
Foto: Alo/Foto: printscreen/TikTok

Američke vlasti su danas upozorile na opasnost od ajkula duž obale Meksičkog zaliva na Floridi, nakon što su tri osobe povređene u dva odvojena napada ajkula u petak. Napadi na plažama u oblasti Panhandle naveli su vlasti da u petak privremeno zatvore plaže za kupače u okrugu Volton. Zvaničnici su rekli da procenjuju uslove i bezbednosne mere koje treba preduzeti do kraja vikenda.


Postavljene crvene i ljubičaste zastave na plažama u okrugu Volton kako bi upozorile kupače na opasnost. Ljubičaste zastave ukazuju na prisustvo opasnosti u moru, dok pojedinačne crvene zastave ukazuju na uslove visoke opasnosti. Ovo doba godine karakteriše putovanje malih riba u jatima u blizini obale, što možda doprinosi napadima, saopštila je kancelarija šerifa okruga Bej.


Prvi napad dogodio se u petak popodne kada je žena ugrizla ajkula u blizini plaže Voter Saund, zadobivši teške povrede kuka i donjeg dela leve ruke. Manje od dva sata kasnije, vatrogasci su reagovali na drugi napad oko 6,5 kilometara istočno od prvog, gde je tinejdžerka zadobila lakše povrede stopala, dok je druga tinejdžerka ozbiljnije povređena.


Takođe, u petak, na Havajima, jedna žena je teško povređena u direktnom napadu ajkule u vodama kod ostrva Oahu, rekli su zvaničnici.

(Tanjug)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading