rotacija
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Priča o nestanku manekenke Galine Koljadzinske iz Vladivostoka odjeknula je širom zemlje.

Kasnije se to pretvorilo u slučaj ubistva u kojem je optužen bivši ljubavnik Viktor Koen. Kaznu je služio u okružnom zatvoru 9 godina i 9 meseci.

Još 2011. prijatelji i porodica rekli su da je ljubav para bila kao bajka: puno romantike, strasti i što je najvažnije, lepih gestova. Galina majka je naglasila da je njena ćerka sanjala da postane profesionalni model i čak je uspela u ovom poslu, a Viktor je prodavao gume. Devojku su pozvali da radi u Francuskoj, ali je odbila: ljubav je bila važnija. Viktor je, zbog Galje, odlučio da se ne preseli u Moskvu.

Međutim, vreme je prolazilo, strast je bledela, a svađe bivale sve češće. Poslednji put kada se par posvađao Galina je uzela 300 hiljada rubalja u gotovini sa sobom i zalupila vrata. Otišla je, kako se ispostavilo, zauvek. 

Policija je nekoliko godina tragala za nestalom ženom. Majka nije gubila nadu da će ponovo sresti svoju ćerku, njeni prijatelji su bili zabrinuti za njen život, ali Viktor je postepeno počeo da pušta svoju buduću nevestu. Zaljubio se u drugu devojku, Tatjanu, i ponudio joj ruku i srce. Koenov život je tekao glatko sve do kobne 2015. Četiri godine kasnije, istražitelji su otvorili krivični slučaj za ubistvo Galine. Sve sumnje pale su na bivšeg ljubavnika.

Napominjemo da na navodnom mestu zločina nije pronađen ni jedan jedini dokaz. U stanu nije bilo biološkog materijala, ni krvi, oružja i tragove prisustva žrtve. Prema istražiteljima, Koen je u žaru besa koristio mlin za meso. A ono što je ostalo od jadne devojke spakovao je u vreće, odneo u Varjaški kraj i spalio.

Kao dokaz, tužilaštvo je dalo kopije računa iz gvožđare u kojoj je Viktor navodno kupio mašinu za mlevenje mesa. Pored toga, tužilac je dao izvod koji ukazuje da je Koen možda kupio tri plastične kante i poklopce od neema u jednoj od prodavnica.

Međutim u skladu sa ruskim zakonom, on je preko Apelacionog suda pušten na slobodu nakon devet godina zbog,kako se navodi, slabih dokaza. 

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading