TORNADO OSTAVIO PUSTOŠ U AMERICI Na desetine povređenih - ima i mrtvih
Foto: Printscreen/Youtube

Najmanje jedna osoba je poginula, a više od 20 je povređeno,kada je razorni tornado pogodio Litl Rok, glavni grad američke savezne države Arkanzas.

Grad Vin u severoistočnom Arkanzasu takođe je juče pogođen nevremenom, a zvaničnici su prijavili dvoje mrtvih, zajedno sa uništenim kućama i ljudima zarobljenim u ruševinama, prenosi AP.

Guvernerka Sara Hakabi Sanders aktivirala je 100 pripadnika Nacionalne garde Arkanzasa da pomognu lokalnim vlastima u saniranju štete širom države.

Snažan olujni sistem zahvatio je u petak jug i srednji zapad SAD, izazvavši više smrtonosnih tornada koji su uništili kuće i tržne centre u Arkanzasu i srušili krov pozorišta tokom hevi metal koncerta u Ilinoisu i to samo nedelju dana nakon što je više od dvadesetak smrtonosnih tornada protutnjalo kroz Misisipi i delove Alabame ubivši više desetina ljudi.

Brojni medijski izveštaji navode da ima povređenih u nesreći koja je prouzrokovan tornadom, u pozorištu Apolo, tokom hevi metal koncerta u gradu Belvidereu koji se nalazi oko 113 kilometara severozapadno od Čikaga.

U Ajovi je bilo više potvrđenih nesreća, a u Oklahomi je buknulo nekoliko požara niskog rastinja koje su prošireni vetrom, pošto je olujni sistem pogodio veći deo države u kojoj živi oko 85 miliona ljudi.

Meteorolozi su saopštili da su vremenski uslovi u petak bili slični onima od pre nedelju dana kada je razorni tornado usmrtio 21 osobu i oštetio oko 2.000 kuća u Misisipiju.

Meteorološka služba prognozira još jednu seriju intenzivnih oluja za sledeći utorak u istoj oblasti kao prošle nedelje.

Komentari (0)

Loading