PAPA FRANJA U LOŠEM STANJU Primljen u bolnicu
Tanjug/Ap

 

 Portparol Vatikana Mateo Bruni objasnio je da je 86-godišnji papa poslednjih dana tužio zbog problema sa disanjem.

Papa Franja u sredu popodne je primljen u Univerzitetsku bolnicu Gemelli u Rimu, gde su testovi otkrili da ima respiratornu infekciju. Bruni je takođe potvrdio da nije reč o Covid-19.

Popodne je Vatikan saopštio da će papa imati neke ranije planirane preglede u bolnici. Kasnije se iz vatikanskih izvora saznalo da bi on mogao ostati u bolnici nekoliko dana i da su mu audijencije u četvrtak i petak otkazane.

La Repubblica prenosi da je papi nakon današnje audijencije u njegovom stanu u Santa Marti iznenada pozlilo, ali da njegovo stanje "nije alarmantno". U međuvremenu, agencija Adnkronos javlja da je papa kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu Gemelli zbog "respiratornih problema".

Za papom u bolnicu krenuo je i deo osoblja i obezbeđenja.

Kasnije su izvori bliski papi rekli da je imao CT grudnog koša, koji nije pokazao abnormalnosti, i respiratorni pregled. Pregledi su takođe pokazali da Franjo nema srčanih problema.

Ovo je inače najprometnije doba godine za papu Franju, koji ima mnogo događaja i misa i ceremonija planiranih pred uskršnji vikend. Ovog vikenda je Cvetna nedelja, a sledeće nedelje počinju uskršnje službe.

Krajem aprila trebalo bi da poseti i Mađarsku.

Papa više od godinu dana pati od hroničnih bolova u kolenu, zbog kojih često mora da koristi invalidska kolica.

Prošle godine je nekoliko puta morao da otkazuje ili ograničava aktivnosti zbog bolova u kolenu, a u julu je u jednom intervjuu priznao da mora da uspori tempo.

Njegovo zdravlje je često bilo predmet spekulacija, posebno da li će slediti primer svog prethodnika Benedikta KSVI. i penzionisan ako nije u mogućnosti da nastavi svoju službu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading