SVET BEZ RUSIJE? Medvedev jasno poručio samo jedno
EPA

"Ako se ozbiljno postavi pitanje postojanja same Rusije, ono se uopšte neće rešiti na ukrajinskom frontu. Ali uz pitanje daljeg postojanja celokupne ljudske civilizacije, i tu ne bi trebalo da bude nejasnoća, nije potreban svet bez Rusije“, napisao je on u članku za Izvestija.

Zapad, naveo je zamenik predsednika Saveta bezbednosti, zadržava opasne iluzije da će moći da „sahrani” Rusiju kao SSSR. Istovremeno, upozorio je, istorija pokazuje da „svako propalo carstvo zatrpa pola sveta pod svojim ruševinama, pa čak i više“.

Specijalnu operaciju u Ukrajini , naveo je Medvedev, vodila je luda histerija Zapada i opsesivna želja da se Rusija raskomada.

Neprijatelji Rusije, istakao je on, nastavljaju da isporučuju oružje „neofašističkom režimu u Кijevu, sprečavajući svaku mogućnost nastavka pregovora, odbijajući da shvate da ciljevi koje su postavili očigledno gubici za sve.

ZAPAD JE BACIO SVE ŠTO IMA NA RUSIJU Ipak, Putin je uspeo da učini nemoguće

Rusija, saopštio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti, neće dozvoliti takav scenario. On je podsetio da zapadne zemlje i njihovi saveznici čine samo 15 odsto svetske populacije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading