ISTOČNI UDAR NA RUSIJU! Stari neprijatelji Moskve iskoristili priliku!
Foto: Tanjug/Tanjug

Tokio je istovremeno odlučio da zamrzne imetak tri organizacije i 22 osobe u Rusiji, prenosi Rojters.

Japan će u skladu sa drugim nacijama uvesti zabranu izvoza, vodjen željom da pruži svoj doprinos medjunarodnim mirovnim naporima u Ukrajini,  saopštilo je Ministarstvo ekonomije, trgovine i industrije Japana.

Izmedju ostalog, Japan će zabraniti izvoz robe 49 kompanija u Rusiju počev od 3. februara.

Reč je o robi kao što su vodeni topovi, oprema za istraživanje gasa, poluprovodnici, ali i vakcine, rentgenske mašine, eksplozivi i roboti, dodaje se u saopštenju.

Japan će takodje zamrznuti imovinu tri kompanije, medju kojima su vazduhoplovna kompanija JSC Irkut Korp i prozvodjač projektila zemlja-vazduh MMZ Avantgard.

Na proširenoj listi sankcionisanih se nalaze zamenik ministra odbrane Rusije Mihail Mizincev i ministar pravde Rusije Konstantin Čijčenko, kao i još 14 osoba koje su umešane u, kako je navedeno, "aneksiju" delova jugoistočne Ukrajine.

Odluka o sankcijama je doneta posle najnovijeg ruskog raketnog napada na Ukrajinu, u kojem je juče poginulo najmanje 11 ljudi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zeljko Milivojevic

27.01.2023 07:31

Koliko su jadni I bedni kako amerikancima nisu uvodili sankcije kad su napadale tolike zemlje pa I nasu izmedju ostalog tuznog li sveta