FRANCUZI IZA NAPADA NA ŠEFA VAGNERA? "Video je poruku pre eksplozije!"
Foto: Printscreen/Video

Siti se nakon napada nalazi na intenzivnoj nezi, navodi afrički portal Actu Cameroun.

Ruska novinska agencija TASS je takođe javila da je on imao potres mozga i da je izgubio mnogo krvi, ali da nije životno ugrožen. Ruska ambasada u Centralnoafričkoj Republici, gde se napad dogodio, saopštila je TASS-u da je Siti povređen kada je primio paket naslovljen na njega.

"Rekao je da je video poruku, poslali su je Francuzi"

Posle incidenta pojačano je obezbeđenje u ambasadi. Jevgenij Prigožin, osnivač Vagnera, okrivio je Francusku za napad, ali francusko ministarstvo spoljnih poslova nije odgovorilo. Francuska je bivši kolonijalni vladar Centralnoafričke Republike.

Pre nego što je izgubio svest, Dmitrij Siti je uspeo da kaže: "Video sam poruku. Ovo je za vas od svih Francuza. Rusi će napustiti Afriku", rekao je Prigožin.

"Već sam podneo zahtev Ministarstvu spoljnih poslova Rusije za pokretanje postupka za proglašenje Francuske državnim sponzorom terorizma, kao i za detaljnu istragu terorističkih metoda Francuske i njenih zapadnih saveznika, SAD i drugih. ."

Prigožin je Sitija nazvao patriotom Rusije i Centralnoafričke Republike i dodao da se lekari bore za njegov život.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Jan

16.12.2022 20:35

Vagner zloglasan!? A sta da se kaze o francuskoj legiji stranaca, Black water - amerikancima? Mozda nisam upucen ali jos ne procitah da su negde izvrsili prevrat, obucavali kojekakve ekstremiste ili nekog smakelijk snajperom.