AMERIKA "PUMPA" UKRAJINU ORUŽJEM Rusi besni zbog poteza SAD
Foto: Printscreen

Pokušaji Vašingtona da predstavi da isporuka takvog oružja sadrži elemente „samoograničavanja“ Kijeva su neprikladni, saopštio je zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov za RIA Novosti.

„To smatramo potpuno negativnim, a pokušaji da se odluka prikaže kao da sadrži element ''samoobuzdavanja'' su beskorisni“ rekao je Rjabkov.

On je naglasio da je očigledno da su SAD na čelu grupe država, koje "pumpaju oružjem režim u Kijevu" a da "žongliranje i manipulisanje nekim pojedinačnim aspektima onoga što se dešava ne menja ukupnu sliku za Rusiju", navodi agencija Ria Novosti.

Ranije je Bela kuća saopštila da će SAD danas predstaviti novi paket vojne pomoći Ukrajini, koji će uključivati raketne sisteme HIMARS.

Istovremeno je naglašeno da američki raketni sistemi isporučeni Kijevu neće moći da gađaju ciljeve van ukrajinske teritorije.

Da SAD neće poslati Ukrajini raketne sisteme koji mogu da dosegnu teritoriju Rusije saopštio je u ponedeljak američki predsednik Džozef Bajden.

„Nećemo u Ukrajinu slati raketne sisteme koji mogu da izvrše udar na Rusiju", rekao je Bajden novinarima nakon što se vratio u Belu kuću posle vikenda u Delaveru, preneo je Rojters.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading