NAJBOLJE RAKIJE SRBIJE 3. Šumadijski festival rakije - 26. novembra u Kragujevcu
Promo

Promo

 
NAJBOLJE RAKIJE SRBIJE 3. Šumadijski festival rakije - 26. novembra u Kragujevcu

Promo

 

 

Treći Šumadijski festival rakije biće održan u subotu, 26. novembra, u Kragujevcu. I ove godine planiramo da na jednodnevnoj manifestaciji okupimo proizvođače najboljih rakija iz Srbije i regiona i da privučemo pažnju javnosti i posetilaca. Tome će, nadamo se, pomoći i nova atraktivna lokacija festivala - Exclusive event center. 

Cilj manifestacije - podizanje nivoa rakijske kuture

Organizatori su Asocijacija proizvođača rakije „Šumadijska rakija“ i Gradska turistička organizacija „Kragujevac“. Jedan od glavnih ciljeva manifestacije je podizanje nivoa rakijske kulture i bolja pozicioniranost destilerija kroz promociju, distribuciju i prodaju proizvoda.

NIJE RAKIJA AKO SE NE PROCEDI KROZ ŠAJKAČU Srbi ovako vekovima prave čuveni "lek za dušu i telo"

Osim toga, ovo je i jedna od aktivnosti koje doprinose razvoju i promociju jedinstvenog turističkog proizvoda «šumadijska rakijska tura», koji organizatori razvijaju i plasiraju na turističko tržište. 

Rok za prijavu učešća na festivalu je 14. novembar

Prvi festival, organizovan u decembru 2019. godine, izazvao je veliko interesovanje kako izlagača (bilo ih je preko 30 ) tako i posetilaca. Već tada je otvoren put za stvaranje ozbiljnog festivala koji okuplja proizvođače rakija, hrane, opreme i sredstava za proizvodnju kao i pratećeg stručnog programa kojim se podiže nivo usluga u oblasti ugostiteljstva i gastro (rakijskog) turizma.

Prijavljivanje za Festival je u toku, a rok za prijavu je 14. novembar.

Na festivalu će i ove godine biti uručene nagrade za najbolje plasirane rakije na Četvrtom ocenjivanju kvaliteta voćnih rakija, koje će u organizaciji Asocijacije i uz podršku Instituta za strna žita i grada Kragujevca biti organizovano 18. novembra ove godine. U toku je prijavljivanje za ocenjivanje koje je jedinstveno u Srbiji po tome što se uzorci uzimaju iz maloprodajnih objekata. 

NAJBOLJE RAKIJE SRBIJE 3. Šumadijski festival rakije - 26. novembra u Kragujevcu

Promo

 

 

Posetioci ocenjuju najbolje rakije, najsrećnije među njima očekuju vredne nagrade

Manifestacija će biti otvorena za posetoce od 13 do 22 časa. Cena ulaznice je 500 dinara, a ove godine će degustacione čašice moći da se iznajme uz kauciju. Svaki posetilac će, uz kupljenu ulaznicu, biti u prilici da oceni najbolje rakije Festivala, a najsrećnije među njima očekuju i vredne nagrade. Pored nagrada posetioci će imati i prilike da uživaju u prikladnom muzičkom programu, a edukativnu dimenziju festivala će upotpuniti i stručni sadržaji. 

Dođite i uverite se da tradicija, znanje i ljubav mogu da stanu u jednu čašicu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading