Vučić obilazi radove
Foto: Alo/Alo

Predsednik države Aleksandar Vučić obišao je juče radove na rekonstrukciji i modernizaciji pruge od Niša do Dimitrovgrada, na deonici Pirot-Sukovo i tom prilikom poručio da se ni u jednoj evropskoj zemlji ne gradi kao u Srbiji!

Naveo je da će da će pruga Niš-Dimitrovgrad biti završena do kraja 2027. godine.

-Mi bismo voleli kada bismo mogli da završimo do maja 2027. zbog EXPO, ali realno je da bude do kraja 2027. To je neverovatna stvar za celu Srbiju, od Pirota do Beograda da dođete za tri sata. A možete da zamislite koliko ćemo da skratimo put do Istanbula - rekao je Vučić.

Dodao je da niko ništa nije uradio 40 godina i onda neko prigovara što se kasni mesec dana.

- Ni u jednoj evropskoj zemlji se ne gradi kao u Srbiji - konstatovao je Vučić.

Obilazeći radove na rekonstrukciji i modernizaciji pruge od Niša do Dimitrovgrada rekao je da ćemo dobiti više novca od EU za taj projekat - oko 430 miliona evra zajedno s obilaznicom oko Niša.

- I sad razgovaramo s Evropljanima, s kojima radimo ovu deonicu, biće znatno više novca, sveukupno zajedno s obilaznicom oko Niša i sa svim drugim, računam da će to biti negde oko 430 miliona evra. Od toga ćemo dobiti za ovu deonicu Niš-Dimitrovgrad, plus za obilaznicu i za sva ta tri dela o kojima pričamo, oko 108 miliona evra od Evrope, na poklon - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi radove na rekonstrukciji pruge od Niša do Dimitrovgrada

Alo

 

- Najveći novac smo dobili, od ukupno 2,775 milijardi evra, koliko je sad procenjeno, 610 miliona evra za brzu prugu Beograd-Niš. I stvari se kreću konačno, ja sam uvek nezadovoljan, uvek mislim da može brže, ali to su velike stvari koje menjaju izgled naše zemlje -rekao je Vučić.

Naglasio je da će, kada bude gotova brza pruga, moći da se stigne za dva sata i deset minuta od centra Beograda do centra Niša.

Uskoro i završetak Železničke stanice NBGD i autobuske stanice

Uskoro se očekuje i završetak Železničke stanice Novi Beograd, najavio je juče Vučić.

- Završava se i autobuska stanica, i metro ide ispred roka. Meni je stalo da što pre vidim prugu Aerodrom - Centar Beograda, znate kakva je to promena za grad. Pre svega što se radi danas, za 36 godina izgrađeno je nula metara pruge - rekao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading