Mihailo Jovanović
Foto: Alo/Alo

- To ne samo da je opasno, bez obzira na motive onoga ko se bavi relativizacijom, već direktno omalovažava milionske žrtve koje su svojim životima platile cenu naše slobode. Upravo zato, smatram da to nije sloboda autora, već direktno ruganje antifašističkoj tradiciji ovog naroda na koju svi treba da budemo ponosni - naglasio je ministar.
 

Zato je, kako je naveo, prema njegovom mišljenju nedopustivo bilo koga stavljati u kontekst sa najvećim ratnim zločincem, navedeno je u saopštenju ministarstva.

- Reagujem upravo zato što list „Danas" i njegov karikaturista ne vide ništa sporno u tome da porede Adolfa Hitlera sa predsednicom Narodne skupštine Anom Brnabić, kao i poslanikom Milenkom Jovanovim. Ono što me posebno zabrinjava je ćutanje novinarskih i medijskih udruženja, kao i nevladinih organizacija koje se deklarišu kao zaštitnici ljudskih prava i građanskih sloboda. Koncept slobode izražavanja i slobode štampe su osnovni stubovi evropske demokratske tradicije. Mediji, međutim, moraju da se pridržavaju osnovnih novinarskih principa i postulata, kao što su uzdržavanje od podsticanja na mržnju i povredu ljudskog dostojanstva. Jednostavno, nemam reči kojima bih osudio ovakav postupak - kazao je Jovanović.
 

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading