Ana Brnabić
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/RTS

"Nije svetska javnost samo ponovo čula o stradanju srpskog naroda i drugih nealbanaca na području KiM, već je po prvi put čula od predsednika Srbije jasne argumente i dokaze da ono što Aljbin Kurti i privremene institucije samouprave u Prištini rade jeste zločin protiv čovečnosti", rekla je Brnabić za RTS.

Brnabić je dodala da je Vučić mudro otvorio raspravu sa argumentom ukidanja platnog prometa, odnosno ukidanja dinara na teritoriji KiM, što je životno važno za Srbe i srpsku zajednicu na tom prostoru.

" To se pokazuje kao poslednji čin u dugom nizu i vremenskom periodu, sistemski, planski, dobro osmišljeno, namerno, Aljbin Kurti i privremene institucije samouprave u Prištini kreiraju nepodnošljive uslove za život srpskog naroda na KiM, čime izazivaju nepopravljivu štetu za opstanak srpskog naroda, što je zločin protiv čovečnosti", rekla je ona.

Predsednica Vlade Srbije je naglasila da je prvi put sasvim jasno predsednik Vučić argumentovano iskoristio te termine da pokaže da je to što Kurti radi srpskom narodom na KiM zločin progona, odnosno zločin protiv čovečnosti.

Ona je istakla i da je predsednik u govoru podsetio i na stvari koje je u dužem vremenskom periodu Kurti namerno činio protiv srpskog naroda na KIM.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Jaca

09.02.2024 09:47

Nadajmo se da će međunarodna zajednica da reaguje na ove argumente.

Ena

09.02.2024 10:09

Vučić je u Njujorku predstavio celom svetu istinu o Kurtijevim zločinima nad Srbima na KiM.

Jovana

09.02.2024 10:37

I vreme je napokon da se cuje istina o KiM, sad samo neko neka reaguje.

Ana

09.02.2024 12:32

Jučerašnja sednica je bila dobra za Srbiju a posle govora našeg predsednika kao i navođenje argumenata sa kojima pobija sve ono što je Kurti navodio nije dobro bilo za Prištinu.

Zora

09.02.2024 14:41

Vučić je, kao i uvek, stao u odbranu i zaštitu svoga naroda na KiM. Srbi ne treba da strahuju, Vučić ih nikada neće ostaviti na cedilu!