TERZIĆ: Ponoš računa na oslonac u stranim ambasadama
Foto: Privatna arhiva/SNS

Za razliku od NATO generala Zdravka Ponoša koji računa na punu podršku i oslonac u stranim ambasadama, srpski narod sa Kosova i Metohije najveći oslonac ima i vidi u Beogradu i u predsedniku Aleksandru Vučiću.

Činjenica je da Srbi sa Kosova i Metohije nikada nisu imali veću institucionalnu i materijalnu podršku srpske države u trenutku kada se suočavaju sa terorom i nasilnim antisrpskim akcijama Aljbina Kurtija.

Naravno da se Ponoš u maniru albanskih lobista nije udostojio da osudi nasilje privremenih vlasti iz Prištine nad Srbima, već se očekivano pridružio hibridnom ratu koji se vodi protiv naše zemlje. Tu je uvek potrčko trećih sekretara stranih ambasada kada je potrebno da se okrivi Srbija i da se kriminalizuju Srbi sa severa, što je Ponoš radio nebrojeno puta u bliskoj prošlosti, radeći na taj način protiv srpskih interesa.

Da se u bilo šta razume vezano za Kosovo i Metohiju znao bi i to da se najmanje Srba sa tog prostora iselilo u periodu od 2012. godine do danas, a da je najviše naših sunarodnika napuštalo Kosovo i Metohiju baš u vreme bivšeg lopovskog režima čiji je on bio deo. To su činjenice koje dokazuju da ga nisu zanimali interesi Srba sa Kosova i Metohije već da mu je jedino bilo važno da izbori za sebe nove stanove i garaže na Vračaru.

A 2004. godinu bolje da ne pominje, jer je tada ostavio naš narod na milost i nemilost hordama zla koje su u svom mahnitom piru proterivali, ubijali Srbe na Kosovu i Metohiji i palili naše versko i istorijsko nasleđe. Ali ništa čudno za nekoga ko je zarad usavršavanja u NATO ostavio svoje zemljake u Krajini i pobegao glavom bez obzira da bi dobro izučio kako se uništava srpska vojska i kako se ponižavaju srpski oficiri.

Ono što je takođe činjenica, jeste da su on i njegovi građanisti iz bivšeg režima do 2012. godine, uništili sve čega su se dotakli počevši od srpske vojske, a da je to bio samo deo agende u pokušaju da se utaba staza kosovsko-metohijske nezavisnosti. Te njihove razorne planove po Srbiju su zajedničkim snagama zaustavili Aleksandar Vučić i srpski narod sa Kosova i Metohije koji je NATO generala odavno prezreo zbog kriminalizacije naših sunarodnika, a zbog svega što je uradio po tom pitanju jasno je i zašto očima ne mogu da ga gledaju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading