LAZANSKI JE SKROZ OGOLIO VELIKU IZDAJU Svi koji su učestvovali u tome neka se pokriju ušima
Foto: Printscreen RTS

Lazanski je svojevremeno, komentarišući presudu tzv. Mehanizma za krivične sudove u Hagu Radovanu Karadžiću, rekao da ukoliko pogledamo troškove ovog tribunala i ko ih pokriva, možemo da vidimo i ko je režirao sve ovo. 

- Presuda Radovanu Karadžiću je isključivo politička presuda, jer mnogi dokazi nisu uzeti ni u razmatranje. To ima vrlo čudnih formulacija, neke tačke optužnice se preklapaju – rekao je Lazanski.

Komentarišući hapšenje Radovana Karadžića i Ratka Mladića, rekao je da svi koji su učestvovali u tome moraju da se pokriju ušima.

- Zna se jako dobro ko je njih hapsio. Sad svi ti koji su učestvovali u tome neka se pokriju ušima. Haški sud zvanično pretenduje da uspostavi pravdu, ali nažalost ovo nije put ka pomirenju, dok god istina ne bude saopštena. Najveći zločin svih zločina je bilo uništenje Jugoslavije. Ne možeš da nateraš tri nacije u BiH da žive zajedno ukoliko nisu hteli da žive u okviru Jugoslavije – tvrdio je Miroslav Lazanski. 

Lazanski je isticao da, niko ne spominje jednu vrlo bitnu činjenicu, a to je da je Srebrenica bila zaštićena zona pod pokroviteljstvom UN, a u takvoj zoni ne sme da bude ni oružja niti bilo kakve vojne formacije, a da je tamo bila cela muslimanska divizija koja je vršila pokolje po oklonim srpski selima. 

- Ne ulazim u to koliko je u toj zoni vršeno zločina prema srpskom stanovništvu. Za Srebrenicu i mesta oko nje nemate nikoga koje optužen. Pitamo se gde je tu sada pravda i pomirenje. Dobijamo poruku da su Srbi glavni krivci za rat. I ukoliko su oni to hteli da poruče, tu ne može doći do pomirenja – govorio  je Lazanski za TV Pink. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

Komentari (0)

Loading