Poseta predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora Privrednoj komori Vojvodine
Privredna komora Vojvodine

Posle sastanka sa predsednikom Privredne komore Vojvodine Boškom Vučurevićem istaknut je značaj Privredne komore Vojvodine kao mesta okupljanja privrednika .

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor istakao je da je nakon prezentacije privrednih kretanja u APV, još jednom moguće istaći da PKV posvećeno i odlično radi svoj posao, čija je suština praćenje i analiza svih ekonomskih i privrednih trendova, kreiranje poslovnog ambijenta, povezivanje i spajanje privrednih subjekata, promocija naših resursa stranim investitorima“, rekao je Pastor.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević ukazao je da je Privredna komora Vojvodine u proteklom periodu imala dosta aktivnosti – konferencije, forume koji su od početka godine okupili preko 3000 privrednika.

Rezultati privrede s obzirom na krizu su zadovoljavajući. Kada posmatramo industrijsku proizvodnju beleži se rast od 6% , spoljnotrgovinsko poslovanje pokazuje promet od 13 milijardi evra, i tu se beleži značajan rast izvoza od 23%. što se tiče poljoprivrede za prvih sedam meseci ove godine spoljnotrgovinsko poslovanje je na nivou 2 milijarde evra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading