OPOZICIONI KANDIDAT U REPUBLICI SRPSKOJ BABALJ PORUČIO BORCIMA: Budite deo velike narodne pobede!
Foto: Alo.rs

Kada sam sinoć na tribini u Istočnoj Ilidži slušao govor Darka Berjana, sina poginulog borca, koji je sa toliko ljubavi govorio o Republici Srpskoj, nisam mogao da se ne setim vremena kada sam kao osamnaestogodišnjak stupio u redove Vojske Republike Srpske i stao da branim kućni prag i svoju porodicu. Potražio sam stare slike i prisetio se toga vremena. Možda tada kao mladić dosta toga nisam znao ali sam znao da mi je obaveza da stojim uz svoj narod i dam svoj doprinos u odbrani Republike Srpske.

Istom mišlju vodile su se hiljade golobradih mladića, mojih vršnjaka i komšija sa kojima sam četiri godine rata delio rov, porciju hrane i životnu sudbinu. Neki od njih, i to oni najbolji i najhrabriji zaveštali su svoje živote za Republiku Srpsku i njima smo dužni najveću zahvalnost što nas ima s ove strane Drine.  A svi zajedno bili smo tada hrabri i odvažni, neustrašivi, napisao je Darko Babalj, opozicioni kandidat na predstojećim izborima u Republici Srpskoj.

 
Celokupni svoj politički rad bazirao sam da stojim na raspolaganju svojim saborcima iz rovova i bitaka, deci palih boraca koja nisu imali priliku da zapamte svoje očeve i njihovim porodicama. Nema protesta boraca na koji se nisam odazvao i predstavnika boračke organizacije čiji kontakt nemam i sa kojim se ne čujem. Pamtim dostignuća mojih saboraca i nastojim da učinim da Republika Srpska barem delimično boračkoj populaciji vrati od onoga što su oni njoj dali.

Dragi moji saborci, pozivam Vas da opet budete hrabri i odvažni kao što ste bili. Neka smutljiva vremena i još smutljiviji ljudi iz redova režima su vas naterali da ćutite i da se sklonite, da se ne borite za sebe. Ja vas sad pozivam da budete deo velikih promena u Republici Srpskoj koje dolaze 2. oktobra. Budite deo naše velike narodne pobede. Promene neupitno dolaze a sa njima i prilika da vratimo dostojanstvo boračkoj populaciji

Pitanje statusa boraca nije samo materijalno pitanje ono je pre svega ljudsko i moralno a sastoji se u tome da možete glasno reći da su borci odbranili Republiku Srpsku, bez straha da će o vama odlučivati neki dezerter i kukavica koji  prezire sve borce jer nije bio tu kada je bilo najpotrebnije. 

Birajte ljude koji će zastupati vaše stavove i vaše interese. Nemojte dozvoliti letargiji da vas poljulja. Svi u jednoj koloni kao nekad, da vratimo dostojanstvo boračkoj populaciji i da poručimo da će buduća vlast biti u obavezi da reši status boraca i porodica poginulih, napisao je on i potpisao se "Vaš saborac, Darko Babalj".

On je iz tog perioda priložio i slike.

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading