VUČIĆEVA POLITIKA JE ISTINA UVEK I SVIMA Ovo je još jedan dokaz da svi to vide osim Juratovića (FOTO)
Foto: TV Pink/printscreen

Poslanik nemačkog Bundestaga i predsednik Odbora za Zapadni Balkan Josip Juratović izjavio je za Đilasovu televiziju N 1 da bi sankcije Rusiji koje bi uvele zemlje Zapadnog Balkana bile znak solidarnosti s demokratskim delom sveta, "znak da se Srbija može osloniti na nas, ali i mi na Srbiju".

Juratović je takođe dodao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „do sada lavirao“.

- Imao je jednu priču u Briselu, drugu u Moskvi, treću u Beogradu, četvrtu u nekom srpskom selu, nama je to poznato godinama, ali to više neće moći tako da funkcioniše.

Ovde se jasno vidi čuveni i poznati kompleks "sluge iz bogate kuće" kojim se opisivao slučaj onih koji su radili u kućama plemstva i bogataša pa pomislili kako su i oni plemstvo i bogataši. 

Tako je i Juratović koji je rođen u Koprivnici u Hrvatskoj u tadašnjoj FNR Jugoslaviji umislio da je Nemac i da može da vodi nemačku spoljnu politiku, ali nije zaboravio patološku mržnju prema Srbiji i Srbima. 

Njegova tvrdnja da Vučić priča različite priče je posledica njegove mentalne uslovljenosti i jer je tako u duhu mentaliteta karakterističnog za mnoge u njegovom narodu koji su se povijali kako vetar duva i priklanjali pobedniku, pa su cvećem dočekivali i Hitlera, a i partizane. 

Vučić samo priča ono što je Juratoviću nepojmljivo, a to je istina. On svakome kaže šta misli i drži se svojeg stava. I u Beogradu, i u Moskvi, i u Pekingu, i u Vašingtonu, i u Briselu, ali i u svakom drugom mestu Vučić uvek i pre svega brani srpski nacionalni interes i govori istinu kada kaže da su Srbiji važne evropske integracije, ali da su važni i tradicionalni prijatelji. To svi shvataju, samo ne Juratović.

VUČIĆEVA POLITIKA JE ISTINA UVEK I SVIMA Ovo je još jedan dokaz da svi to vide osim Juratovića (FOTO)

Printscreen

 

 

Čak su i ruski mediji preneli reči predsednika Vučića kako se Srbija nalazi na evropskom putu, ali da želi da sačuva dobre odnose sa Rusijom. 

Vučić nigde ništa ne krije, ali je Juratoviću to neshvatljivo.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading