ŠTA JE GLAVNI CILJ AMERIKE U EVROPI? Profesor Srđa Trifković razotkriva manevar Vašingtona da spreči specijalne odnose dve velike sile (VIDEO)
Foto: Alo ilustracija

U emisiji "Ćirilica" na TV Hepi, voditelj Milomir Marić je podsetio na reči Gerharda Šredera Zoranu Đinđiću da zaboravi na EU.

Profesor Trifković je ukazao i na veliki stepen američke dominacije nad EU. Takođe, istoričar je ukazao na činjenicu da su trenutni lideri u EU uglavnom patetični i karikaturalni likovi.

- Oni vode svoje nacije putem propadanja koje je, pre svega, demografsko i kulturno, što se odražava u činjenici da nemaju kontrolu nad imigracionim prilivom, da u Francuskoj imamo 760 zona tzv. posebne osetljivosti, što znači šerijatske zone u kojima su islamski imigranti indoktrinirani šerijatom - rekao je Srđa Trifković.

On je podsetio i na izjavu koju je dao Emanuel Makron da "ne postoji francuska kultura, već kulture na tlu Francuske".

- Dakle, to je jedan sunovrat. Preduslov očuvanja nacionalne samosvesti i kontinutiteta, zdrave porodice, hrišćanske svesti, kulture i vere jeste ostati van domašaja tog i takvog Brisela kakav je danas. To je, u stvari, anti-Evropa - izjavio je profesor.

Istoričar je podsetio na odvratnu karikaturu "Šarli ebdoa" koji vređa i crta metu na čelu lideru francuske opozicije Marin le Pen.

 

 

Srđa Trifković kaže da je američki ključni strateški cilj da se spreči mogućnost obnove specijalnih odnosa Nemačke i Rusije

- To je bila alfa i omega čitave američke strategije - rekao je profesor i podsetio na izjavu prvog generalnog sekretara NATO Lord Izmej da je "svrha NATO da drži Ruse napolju, Amerikance unutra, a Nemce dole".

Istoričar je zaključio svoje izlaganje rečima da se "stvari menjaju da bi ostale iste".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading