“SRBE NA VRBE” Ustaške poruke osvanule usred Novog Sada, Srbija na nogama!
Privatna arhiva

Pored poruke kojom se poziva na ubijanje Srba, stoji i poziv na “borbu za Novi Sad”. Grafiti su išarani ispod mosta kod glavnog ulaza na Štrand.

Ovom događaju prethodilo je ispisivanje nekoliko grafita širom Novog Sada, na kojima se poziva na linč svih koji podržavaju SNS, kao i uvredama na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

Za sada nije poznato ko stoji iza ustaških poruka ispisanih širom Novog Sada. Tako je u noći između 15. i 16. februara na novosadskoj opštini Liman i Sunčanom keju osvanuo niz grafita sa porukama mržnje prema čelnicima države i grada.

Među porukama koje su ispisane se navodi "SNS sekto gotovi ste", " #izbori se za Novi Sad", "OSA Novi Sad" Protiv diktature", "Vučić je diktator, a Vučević marioneta! ... OSA 021", "Boske najbrži ste", "Izađi i glasaj! #izbori se za slobodu" i drugi. Upravo je poruka “Izbori se za Novi Sad” uparena uz “Srbe na vrbe” na ulazu u Štrand. Iako veliki deo grafita nije potpisan, ali kako pored nekih stoji "OSA", što je skraćenica od "Omladinska studentska akcija" koja je već imala slične aktivnosti u Novom Sadu, moglo bi se zaključiti ko stoji iza ove akcije.

Dakle, usred Srbije imamo ustaške pokrete koji pozivaju na ubijanje srpskog naroda.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Mixa

18.02.2022 11:11

Proterati sva ustaska govna iz Srbije,pa ne u ljepoj njihovoj pise gluposti,klosari raspali

Раја

18.02.2022 12:44

Све ми се чини да су овај графит написали написали другосрбијански олоши, они Србију мрзе можда чак и више него Хрвати.

Nada

19.02.2022 14:24

Ja bih onog koji je napisao "grafit" okačila na vrbu al' naglavačke!

Srbin

19.02.2022 21:30

Ljudi, ako je ovo sve istina, nema šanse da policija ne zna ko je napisao...meni liči na predizborne prljavštine. Na kraju krajeva ko bi da veša neka pokuša pa ćemo videti ko će na vešala a ko u publiku.