PUŠTAJ HRVATICE NA VUČIĆA Zagreb pokrenuo svoje najjače oružje
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

Kampanja koja se u Hrvatskoj vodi protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića prešla je na viši nivo potpune odmetnutosti od uma kada su sponzori medijskih udara rešili da izvuku iz fioke Darka Hudelista, hrvatskog novinara sa zadatkom da osmisli scenario u priči prema kojoj Vučić navodno gaji mržnju prema Hrvatskoj.

Hudelist je gostovao u emisiji Nedeljom u 2 koja se emituje na televiziji HRT i tom prilikom servirao tamošnjoj javnosti scenario za dalje mešetarenje o Vučiću i njegovom intimnom životu.

Izgleda da kreativnost i nije baš jača strana hrvatskim scenaristima, ali javnost u Srbiji se svakako dobro nasmejala, ako ništa drugo.

Hudelist tvrdi da zna razloge zbog kojih Vučić navodno potpaljuje loše odnose između Srba i Hrvata iako je predsednik Srbije u više navrata pozivao na saradnju, ali kako to obično biva, kad god Srbija pruži ruku Hrvatskoj, dobiju nož u leđa.

Hrvatski novinar, između ostalog, navodi da je jedan od razloga Vučićeve želje da se nadmeće sa Hrvatskom neuzvraćena ljubav iz mladosti prema jednoj Hrvatici.

Prema Hudelistu "ta ljubav nije uspela zato što je Vučić Srbin i tu leži razlog njegovih frustracija".

No, pogledajmo kako stvari zaista izgledaju.

Vučić glavna zvezda u Hrvatskoj

U poslednjih mesec i po dana Vučić je glavna zvezda svih hrvatskih medija. Najpre su ga predstavljali kao pretnju, pa izmišljali nekakve njegove ratne planove, pisali kako je kriv za ratove devedesetih, plakali zbog naoružavanja Srbije, optuživali ga za rušenje stabilnosti i mira u regionu, tužili ga kod svojih gazda na Zapadu, a sada, nakon svega, imaju i ljubavnu priču koja sve "objašnjava".

Da, Hrvati, jedna Hrvatica je slomila srce Vučiću i to je razlog zbog kojeg će Srbija ubrzo preteći vašu zemlju po BDP-u, ekonomskoj, vojnoj, ali i diplomatskoj moći, gde odavno gledate u leđa Vučićevoj Srbiji. Pritom, svet se odavno menja i po svemu sudeći Beograd će opet biti centar iz koga će se donositi glavne odluke u ovom regionu, a onaj ko vlada Srbijom, imaće u rukama praktično sve konce politike na Balkanu i to će se desiti po već jasnom dogovoru najvećih svetskih sila. 

Ipak, imate mnogo razloga za slavlje - Vučić dobio "korpu" od Hrvatice. I baš to je uzrok svih vaših poraza od Srbije i opravdanje tamošnje političke elite za sopstvenu nemoć.

Izgleda da je Hrvatima ponestalo etiketa i sada je potrebno predstaviti predsednika Srbije kao nekog ko je frustiran zbog ljubavi.

Tako je Zagreb odlučio da aktivira svoje najjače oružje - Puštajte Hrvatice na Vučića.

Simpatije sa genetskim predodređenjem

Ako uzmemo u obzir simpatije koje Hrvatice gaje prema Srbima, a koje su gotovo genetski određene i svedoče koliko smo upućeni jedni na druge, teško je poverovati Hudelistu i njegovim naredbodavcima.

Da, pitajte starije koji pamte kada smo svi živeli u istoj državi - Hrvatice "otkidaju" na Srbe, Srpkinje na Crnogorce...

Pozovite NATO da interveniše, pobogu, pa čast Hrvatice je u pitanju

Zamislite da je Vučić dao pedalu nekoj Hrvatici. To bi svakako bio dovoljan razlog da se Hrvatska požali komandi NATO pakta, traži sankcije ili blokira ulazak Srbije u Evropsku uniju, sve dok se Vučić ne izvini ucveljenoj "domaćici". Eto novog pravca u kom bi Zagreb trebalo da vodi kampanju. Dakle, nemojte zaboraviti, pred vašim sponzorima sa Zapada vi ste "žrtve", ne ide ta priča da je Hrvatica ostavila Srbina.

U svakom slučaju, Vučić je sada glavna zvezda hrvatskih medija, što već samo po sebi potvrđuje priču da je Beograd ponovo "tata" na Balkanu, a sasvim je sigurno da će to i ostati. Prosto je to prirodan poredak i Srbija je oduvek bila stožer koji oko sebe okuplja narode ovih prostora. 

Ista šema

Ne treba sumnjati da će se ista šema još dugo ponavljati - mediji će prodavati Hrvatima priče kako ih zli Srbi mrze u nadi da će to kompenzovati sve praznije frižidere, sve lošiji standard i sve prazniju zemlju. Nema sumnje da bi ovaj patent vremenom izbledeo kada se mržnja ne bi potpaljivala, a čini se da to više odgovara Zagrebu nego Beogradu.

Narod će krišom gledati "srbijanske televizije, programe i predsednika" i možda se jednom zapitati jesu li Hrvatsku opljačkali Srbi ili političari koji su ih hranili ustaštvom, a hleb oteli iz usta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (10)

Loading
Ruzica

04.10.2021 12:25

Vlasti u Hrvatskoj ne znaju kako da odvrate svoj narod o razmisljanju koliko su oni nesposobni pa sire lazi o Vucicu i Srbiji. Narodu umesto hleba treba igara, da napadaju Srbiju i tako zatupljuju mozak, umesto da se osvesti taj narod i pogleda kakvo je stanje u njihovom dvoristu, koliko su sposobni njihovi rukovodioci. Vucic ne mrzi nikoga, mada ima razloga za mrznju s obzirom da su preci sadasnjih Hrvata pobili deo njegove porodice.

Aa

04.10.2021 12:40

Da nije tragično, bilo bi komično! Dotakli su dno ...

cica

04.10.2021 16:51

Boze,boze dokle su ovi spremni da idu...

Rade

04.10.2021 17:40

Mediji u Hrvatskoj i eclom regionu pokazuju da ne biraju sredstva i da će da pokušavaju da blate i napadaju Srbiju i Vučića na bilo koji način ali ne uspeva im

Pedja

04.10.2021 18:10

A pogledaj izroda sto udaraju minuse.

Loko

04.10.2021 19:10

Nastavlja Hrvatska sa napadima na Srbiju, jer očigledno ekonomski razvoj Srbije ne mogu da oproste.

lela

04.10.2021 21:35

Hrvatskom narodu porucujem, neka razmisle ko im servira ovakve besmislice.

Baba Zora

05.10.2021 08:31

Hrvati su uvek imali komplekse zbog nas i njihov animozitet ce, nazalost, biti vecan, nema tu pomoci.

Cvijetin Jevtić

05.10.2021 08:53

Komentar. Tražim da se zatvori ovaj kanal. ......Koji ste ,vi čobani,da dozvolite ,nekome Da se iživljava nad presednikom_hrvstska, Ovaj kanal,treba blokirati,a vi se pitajte ? SRAMOTA,obe kuće,piše Cvijetin Jevtić.