ORLIĆ: "Dijalog ozbiljno napreduje"
Printscreen

On je izrazio očekivanje da će dijalog biti finaliziran veoma brzo.

"Tokom ove sedmice razgovaraćemo o finalnim predlozima različitih opozicionih stranaka, sa onima koji su učestvovali na izborima i onima koje nisu, ali su želeli da razgovaraju sa drugim strankama na pristojan način, da pokažu da uvažavaju svoje institucije i Narodnu skupštinu, ali i izvranrednu priliku da razgovaraju sa predsednkom Srbije", rekao je Orlić za Tanjug upitan koliko je SNS izašla u susret opozicionim strankama kad je reč o izbornim uslovima, a nakon što je lider ŠP Dragan Đilas najavio proteste ukoliko izbori ne budu fer.

Orlić je naglasio da je potpuno jasno s obzirom na predsednikovo lično učesće u dijalogu da je reč o najvišem mogućem nivou političkog predstavljanja na ovom koloseku dijaloga.

"A kada je reč o onom drugom, za koji su isključivo zainteresovani predstavnici bivšeg režima - tajkunskog dela, videćemo", rekao je i dodao je "interesantno" što Đilas i njegovi prete da će nešto rasturati ako im Brisel i Strazbur ne ispune želje.

Orlić ocenjuje da oni imaju želju da izađu na izbore, ali da imaju strašan problem kako sebi da objasne, jer je njihova "čuvena kuknjava o tome da nesto nije u redu prazna priča".

"Pokušavali su da sami sebe spasu očigledne blamaže kada je reč o izbornom rezultatu", rekao je on i dodao da im je sada problem da objasne kako su bili nezadovoljni pre godinu dana.

Sada imaju problem da se organizuju, jer svako kaze da ne želi da bude pod šapom Dragana Đilasa, naveo je Orlić i dodao da oni znaju da su propali ako na izbore izađu pod svojim imenom. Kaže da je problem i što treba nešto da uporedite sa svim stvarima koje rade Aleksandar Vučić i Vlada Srbije, sve puteve, fabrike, proizvodne pogone, stotine hiljada radih mesta i "da pokažete šta ste vi uradili".

"Nemaju sta da pokažu, a u rezultat se ne računa to što su se oni obogatil, danas samo na osnovu rezultata građani odlučuju kome će posvetiti budućnost", rekao je on.

Na pitanje smatra li da je spajanju dijaloga koji se vodi na dva koloseka moguće pre izbora, kaže da su izbori tačka u kojoj se sve spaja jer se tog dana polažu računi.

"Dve stvari moraju da im budu jasne - da izmišljanima ne mogu sebi dati alibi za novo paljenje institucija, razbijanje glava ... na taj način da dođu na vlast slobodno da zaborave", rekao je on i naglasio da ih niko neće posaditi u fotelje, jer se u Srbiji pita narod.

A kao jedan od najvažnijih rezultata politike Aleksandra Vučića navodi što je "izboreno da se u svojoj kući mi pitamo, narod i niko drugi".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading