PROCESUIRATI SVE ZLOČINE NASERA ORIĆA U PODRINJU Krvavog ubicu će do smrti progoniti ono što je uradio na Petrovdan 1992. godine
EPA/FEHIM DEMIR

On je poručio da bi trebalo utvrditi ko je kriv za hiljade smrti Srba, ali i Bošnjaka u Srebrenici i Bratuncu gde su jedinice Orića, kako navodi, pobile 3.800 Srba. među njima veliki broj žena i dece.

Zatražio je da se utvrdi Orićeva uloga na Petrovdan 1992. godine, kada je u srpskom selu Zalazje ubijeno 69 žitelja, kao i da li je toga dana, kako navodi, "Orić lično zaklao sudiju Slobodana Ilića".

On je predložio i svedočenja Ibrana Mustafića i Hakije Meholića koji, kako kaže, Orića direktno optužuju za smrt hiljadu srebreničkih Bošnjaka

- A ako razni Orići, Tahirovići, Cikotići i njima slični retrogradni političari i likovi prošlosti misle da će lažnim optužbama na račun Srbije sprečiti njenog predsednika da govori o zločinima počinjenim nad našim narodom, ili o licemerju onih koji se sopstvenim zločinima ponose i zločince amnestiraju, a Srbe optužuju za sopstvena zlodela, žestoko su se prevarili, poručio je.

Vujadinović je ocenio da nema načina da Vučić bude zaustavljen u rešenosti da brani narodne i državne interese, te da ostvaruje napredak.

- Srbija će nastaviti da brine o svojim sunarodnicima i državljanima u Republici Srpskoj i FBiH, poštujući Dejtonski mirovni sporazum i nudeći ruku prijateljstva i svim ostalim narodima koji tamo žive, zaključio je Vujadonović.

Komentari (0)

Loading