"I da ga bace na dno Indijskog okeana - Kosovo je srpsko!"
Foto: Ilustracija

- Dokle god je Kosovo u srpskoj svesti, u srpskom jeziku, u srpskoj epici, u srpskoj poeziji, ono je srpsko, pa i da ga bace na dno Indijskog okeana - poručio je Miloš Marković.

On je podsetio na zlu sudbinu braće Spasić iz sela nedaleko od Vučitrna. 

Njima su Albanci svojevremeno posekli sve voćnjake, a u bunar su pobacali životinje. Prozore su Spasićima razbili, vrata zapalili i sve uništili.

- To su tri seljaka, radiše. Jedan je bio pun energije, buntovan, ali vidi se da je isrken čovek. U jednom trenutku on kaže: ,,Ovo za mene nije nikakva sloboda! Ovo za mene nije država! Ja se ovde ne osećam slobodnim građaninom!" Naravno, to je izbačeno - objasnio je Marković u emisiji "Goli život" na TV Happy, a koju vodi novinar Milomir Marić.

Novinar je tada otišao kod urednika i izborio se da se te reči ipak objave.

- Ovo, ne samo da je tačno, ovo je jedna vrsta dijagnoze kosmetskog stanja. Ovaj čovek ima moralno pravo da kaže da ovu državu ne oseća kao svoju, niti da je on njen zaštićeni podanik, niti je slobodan čovek. Valjda će opomenuti nečiju savest i da taj neko stavi prst na čelo i zapita se šta se to na Kosovu radi - rekao je tada uredniku Miloš Marković i uspeo da se izbori da se taj deo iz priloga ipak emituje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading