Vujadinović: Mehmedović i Nikšić napadaju Srbiju i dodatno svađaju narode
Alo

Reagovanje Milimira Vujadinovića, predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, na izjave Šemsudina Mehmedovića i Nermina Nikšića, poslanika u Parlamentarnoj Skupštini Bosne i Hercegovine.

Svi ljudi na Balkanu odavno poznaju izreku koja kaže:

"Ne pada sneg da pokrije breg, nego da svaka zver pokaže svoj trag".

Nije puno vremena trebalo, a ni sneg nije bio potreban, da bi pojedinci, neodgovorni, pre svega, prema sopstvenom narodu,  pokazali svoj trag.

Valjda mereći prema sebi i svojoj neodgovornosti i nemajući nikakve druge realne argumente, poslanici u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, Šemsudin Mehmedović i Nermin Nikšić, su muku i bolest, koja nas sve pritiska, bez obzira na veru i naciju, iskoristili da bi napali Srbiju i dodatno svađali narode koji žive na Balkanu, kao da im već nije dosta teške i mučne prošlosti i svih nedaća koje nosi današnjica a sa njom i pandemija i bolest Korona virus, koja pritiska i ceo svet.

U slučaju Mehmedovića i Nikšića, ova poslovica sa početka bi se, na žalost, možda mogla i bukvalno shvatiti, jer beskrupolozna igra sa zdravljem i životima ljudi, je odlika koju mogu pokazati samo zveri.

Sa druge strane, pokazala je trag i Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić.

Trag koji nosi otisak humanosti i brige za čoveka, ko god on bio.

Pokazali su trag i poslali poruku želje za saradnjom, između naroda koji  vekovima žive na ovim prostorima i koji su hteli to ili ne, upućeni jedni na druge. Jedino saradnja i poštovanje između nas, može doprineti miru, ali i olakšati borbu sa bolesti koja nas, sad već predugo, sve zajedno muči i pritiska. Ako pak, Mehmedović i Nikšić, ne znaju kako postupati u dostizanju ovoga cilja, dovoljno će biti da se ugledaju na Srbiju i njenog predsednika i lako će izvući zaključak.

Takođe , nije dobro, svoju neodgovornost i nerad pokrivati stalnim napadima na one koji su odgovorni i koji rade.

Na kraju, upućujem iskren poziv i Mehmedoviću i Nikšiću, da sa svojim porodicama dođu na vakcinaciju u Republiku Srbiju, ako to već nisu učinili. Osetiće gostoprimstvo i pruženu ruku, što je odlika srpskog ali i bošnjačkog naroda u Srbiji.

Ako su im pak troškovi dolaska problem, u ovom slučaju, lično sam spreman da snosim sve troškove  dolaska i boravka i njih i njihovih porodica u Republici Srbiji.

Njima, njihovim porodicama i narodu koji predstavljaju, želim dobro zdravlje, mir i napredak, jer će to biti na korist svih nas koji živimo i sa jedne i sa druge strane reke Drine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading