SUKOB RAME I KURTIJA U PUNOM JEKU Albanski diplomata sve otkrio
Foto: Alo

Iako je poznato da lažni premijer voli sebe da poredi sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim (da nije smešno, bilo bi žalosno), ipak nije uspeo da uživo vidi istog jer nije otišao u Tiranu.

Bivši diplomata Iljber Hisa izjavio je Aljbin Kurti nije bio u Tirani isključivo zbog premijera Albanije Edija Rame.

Hisa je za "Abc njuz" rekao da Kurti idealizuje predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, pa čak, kako je naveo, nosi kao on zelene odevne predmete, ali da nije bio u Tirani isključivo zbog toga što je u sukobu sa Edi Ramom.

- Videli ste Kurtija koji nosi zeleno i liči na Zelenskog. Ovde se više radi na unutrašnjoj politici. Premijer Kurti oseća konkurenciju prema Rami. Nije to prvi put da Kurti ne dolazi u Tiranu - kazao je Hisa, a preneo portal Kosovo Onlajn.

Podsetimo, u Tirani se održao Regionalni samit o planu rasta za Zapadni Balkan, na kom, kako je pre par dana javio "Albanijan post", lažni premijer takozvanog Kosova neće biti prisutan.

Isprva su albanski mediji izvestili da Kurti odbija učešće na samitu zbog spora i "dubokog neprijateljstva" sa premijerom Albanije Edijem Ramom koji ga nije pozvao na samit "Ukrajina-Jugoistočna Evropa". Kasnije je javljeno da će se ipak pojaviti, ali "virtuelno".

Inače, tenzije između Rame i Kurtija traju jako dugo, a politički analitičar Vladimir Dobrosavljević je sredinom prošle godine istakao da je "Rama real političar, a da je Kurti zarobljenik ideologije". To se navodi kao jedan od razlog za njihov sukob. 

Doduše, možda je Kurti u strahu da mu se ne ponovi Atina, kada je Zelenski "zaboravio" da ga je video, jer je preskočio da navede njegovo ime. 

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading