EKSTREMISTA AZEM KURTAJ KOJI JE PUCAO NA SRPSKU DECU PONOVO U AKCIJI Dalibor Jevtić: Neće me uplašiti!
Foto: Alo

Jevtić je na svom nalogu na društvenoj mreži Fejsbuk naveo da ga je po povratku iz Vašingotna sačekala tužba advokata/društva advokata "Kerveši partners" koji zastupaju ekstremistu Azema Kurtaja, prenosi portal Kosovo onlajn.

On ističe da njegov stav i mišljenje povodom onog što je Kurtaj učinio na Badnji dan 2023. godine, kada je ranio Stefana i Miloša, nije se i neće promeniti.

- Nikakve tužbe i sve pretnje koje na direktan, ovakav, i indirektan način me neće pokolebati, niti uplašiti. Niti po ovom, niti po drugim pitanjima koja se odnose na položaj, život mojih sugrađana i mojih sunarodnika, nema kompromisa u borbi za istinom i pravdom. Ne prihvatam da se od onog ko je na Miloša i Stefana pucao pravi žrtva. Dok su mnogi Srbi danas u pritvoru bez ikakvih dokaza, neko ko puca na srpsku decu slobodno šeta. Ako je neko pomislio da će me `ućutkati` tužbom, grdno se vara. Mene građani nisu birali da ćutim na sve ono što ugrožava interese tih istih građana - naveo je Jevtić.

EKSTREMISTA AZEM KURTAJ KOJI JE PUCAO NA SRPSKU DECU PONOVO U AKCIJI Dalibor Jevtić: Neće me uplašiti!

 

 

Istakao je da je pomenuta tužba samo jedna u nizu pritisaka koje njegove kolege i on trpe samo zato što, kako je naveo, govore i zalažu se za istinu, za pravdu i bolji položaj građana.

- Ova tužba je samo deo procesa politike aktuelnog režima protiv svakog Srbina koji jasno kaže da ne pristaje da bude ponižavan i napadan. Aktuelni režim u Prištini je ukinio demokratiju na Kosovu, a nakon ukidanja demokratije počeo je proces ukidanja života jednog naroda na ovim prostorima - naveo je Jevtić.

- Dokle će te to tolerasati? - upitao je predsednik opštine Štrpce međunarodnu zajednicu.

Podsetimo, pripadnik tzv. KBS Azem Kurtaj koji je na Badnji dan u Gotovuši zverski i hladnokrvno pucao u srpsku decu Miloša (21) i Stefana (11) pušten je prošle godine da se brani sa slobode i Priština razmatra ukidanje optužnice.

Cela Srbija bila je šokirana i dirnuta kada je Azem Kurtaj na Badnji dan, u selu Gotovuša kod Štrpca upucao malog Stefana Stojanovića (11) i njegovog rođaka Miloša (21).

Oružje je potegao na njih samo zato što su Srbi i što mu je zasmetao badnjak u njihovim rukama. Kurtaj je tada pobegao sa lica mesta, a kasnije je uhapšen.

Mediji su tada pisali da napadač na srpsko dete i mladića potiče iz familije koja je bila jedan od nosioca delovanja albanskih terorista na području opštine Kačanik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading