davanje krvi u leposaviću
Foto: Alo/Kosovo online

Sekretar Crvenog krsta iz Leposavića Radoica Filipović pozvao je sve sugrađane da se prijave, jer, kako kaže, bolje je da krv čeka pacijenta, nego da pacijent čeka krv.

Akcija davanja krvi održana je u prostorijama Osnovne škole "Leposavić", a iako je samo pre tri meseca održana ista akcija u ovoj opštini, odziv davalaca je i danas bio veoma dobar.

Filipović je naglasio, da veliki broj pacijenata čeka krv. 

"Vidite i sami da je svakodnevno veliki broj pacijenata kojima je potrebna krv. Bolje je da krvi imamo u rezervi da čeka pacijenta, nego da pacijent čeka krv", kazao je Filipović.

Više od četrdeset puta Vladimir Lešević iz Leška je donirao krv, kako bi, kaže za Kosovo onlajn, nekome spasio život. 

"Moj krvni deo je nekome život ceo, to je moj moto svih ovih godina. Pozivam sve ljude da doniraju krv, jer nekome život zavisi od dobrovoljnog davanja krvi", kazao je Lešević. 

Vladan Joković dodaje da dobrovoljno davanje krvi, smatra kao obavezu da nekome pomogne.

"Krv sam donirao desetak puta i smatram da je to naša obaveza. Red je da doniramo krv nekome kome je neophodna" rekao je Joković. 

Nikola Radosavljević iz Leška pozvao je meštane da dobrovoljno doniraju krv i pomognu ugroženima.

"Dobar osećaj je donirati krv jer znate da ste pomogli nekome kome je bila potrebna. Pozivam da dođu svi oni koji nisu uplašeni od igle i belih mantila da daju krv", kazao je Radosavljević.  

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading